ÇEKMEKÖY´DE SOKAK BASKETBOLU HEYECANI

6.09.2020 09:31:03

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çekmeköy Belediyesi ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile Çekmeköy´de düzenlenen Sokak Basketbolu Turnuvası´nda kazananlar belli oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çekmeköy Belediyesi ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüiş birliği ile Ertuğrul Gazi Meydan Parkı ve Hatice Mehmet Ekşioğlu İlkokulu bahçesinde ki basketbol sahalarında sokak turnuvası düzenlendi. Amatör ve profesyonel olmak üzere Erkekler U16-U18 kategorilerinde oynan heyecanlı karşılaşmalar sonucunda kazananlar kupa ve madalyalarını aldı. FİBA 3*3 kuralları geçerli olduğu turnuvaya ilçe dışından 50´yi aşkın profesyonel ve amatör takım katıldı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ev sahipliğinde Hatice Mehmet Ekşioğlu İlkokulu bahçesinde gerçekleşen açılış törenine; İstanbul Gençlik Spor İl  Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Çekmeköy Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç,  belediye başkan yardımcıları, turnuvaya katılan takımlar, aileleri ve Çekmeköylü vatandaşlar katıldı. Turnuva öncesinde takımlara forma dağıtımı yapılarak kurallar hakkında çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Türkiye Basketbol Federasyonu´na bağlı profesyonel saha ve masa hakemleri tarafından yönetilen maçlarda kıyasıya mücadele yaşandı.

 

Karşılaşmalar öncesinde selamlama konuşması gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ??Öncelikle Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. 10 tane sokak basketbolu sahasını ilçemize kazandırdı. Önümüzdeki süreçte gençlerimizin nasıl yanında olabilir, onların eğlenebileceği spor yapabileceği  alanlar nasıl ilçemize kazandırabiliriz çalışmalar yapacağız. Bunun için çok ciddi mücadele veriyoruz hem belediye hem bakanlık olarak. İnşallah önümüzdeki süreçte de çok daha güzel tesisleri Çekmeköy´e kazandırmış olacağız. Bu sokak basketbolunu görerek yaşamış, büyümüş bir kardeşiniz olarak basketbolun temelini oluşturan, dünya çapında hem ülkemizde hem dünyada bu tarz yıldızlar kazanılmasına vesile olan böyle bir etkinliği Çekmeköy´de başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu turnuvayı pandemiden dolayı bugün bitireceğiz. Akşam dereceye girenlere ödüllerimiz var. Çekmeköy´ün bir farkındalığı var her zaman. Çekmeköy doğasıyla yeşiliyle eğitimiyle İstanbul´un örnek bir ilçesi. Çok daha güzel hizmetler yapacağız. İnşallah centilmenliğin kazanacağı bir turnuva olur. Önemli olan mücadele etmek ter dökmektir. Ter dökecek her kardeşime şimdiden başarılar diliyorum? dedi.

 

Gün boyu devam eden basketbol mücadelelerinde gözleri kapalı şekilde 22 saniyede topla yaptığı 142 driplingle dünya rekorunun sahibi olan Galatasaray u12 takımı oyuncusu Ecrin Mart, yaptığı gösteriyle alanda bulunan vatandaşlardan tam not aldı.

Karşılaşmaların oynanacağı alanda izleyicilerin ateşi ölçüldü,  sosyal mesafe kuralları kontrol edildi ve dezenfektan uygulaması yapıldı.

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı