GURURLANDIRAN KILIÇ

24.04.2021 20:42:03

GURURLANDIRAN KILIÇ

Muş´ta 29 yıl önce şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Türker Güçlütürk´ün Kırıkkale´de yaşayan annesi, uzun yıllar sonra hediye edilen kılıçla sevinci ve gururu bir arada yaşadı. Muş İl Jandarma Komutanlığınca üzerinde "Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Türker Güçlütürk" yazılı kılıç, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı aracılığıyla anneye teslim edildi.

 

Muş´un Hasköy ilçesi Çizmeburun mevkisinde 4 Kasım 1992´de bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Güçlütürk´ün kahramanlığı ve hatırasını yaşatmak amacıyla Muş Jandarma Komando Özel Hareket Tabur Komutanlığının askerleri, şehidin doğduğu köy olan "Kılıçlar" ismiyle anılmaya başlandı.

 

Yıllar sonra "Kılıçlar" isminin nereden geldiğini araştıran taburdaki askerler, ismin 29 yıl önce şehit olan Türker Güçlütürk´ün köyünün adı olduğunu belirledi.

 

Bu olaydan şehidin ailesinin de haberinin olmadığını tespit eden komutanlar, şehidin hayatta olan annesi Hatice Güçlütürk´e sürpriz yaptı.

 

Muş İl Jandarma Komutanlığınca üzerinde "Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Türker Güçlütürk" yazılı kılıç, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı aracılığıyla anneye teslim edildi. Ayrıca taburun içerisine şehit Güçlütürk´ün isminin verildiği kütüphane de açıldı.

 

Duygularını paylaşan 73 yaşındaki anne Hatice Güçlütürk, 3 oğlunun ve 1 kızının olduğunu belirterek çocuklarından Türker Güçlütürk´ün 29 yıl önce şehadet şerbeti içtiğini söyledi.

 

Öğretmen olan eşinin, oğlu doğduktan sonra arkadaşlarının yanına gittiğini anlatan Güçlütürk, "Eşim arkadaşlarının yanından gelince ´Hatice, çocuğun adını arkadaşlarla koyduk´ dedi. Ne olduğunu sordum. O da ´Hem Türk hem Er hem de Güçlütürk´ dedi. Çok sevinmiştik, ne bilelim şehit olacağını." diye konuştu.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı