Nermin Güday Kaçardan Bilinmezin Peşinde

4.02.2020 18:30:50

Nermin Güday Kaçardan Bilinmezin Peşinde

Yazar hakkında:

1969 Bolu´ da doğdu. Evli ve bir kız annesidir. 2012  yılında ilk kitabı ? Hüzün Dalgaları? adlı öykü kitabı Favori Yayınları tarafından basılmış, 2019 yılında ise ikinci kitabı ? Bilinmezin Peşinde ? adlı romanı ise Sokak Kitapları Yayınları tarafından basılmıştır. 2015 yılında Devlet memurluğu hizmetinden emekli olmuştur. Halen Bolu Takip Gazetesi ve Acemi Dergisinde öyküleri yayınlanmaktadır. Arşivinde basılmaya hazır üç adet roman dosyası vardır.

 

Tanıtım Yazısı:

?Sanırım insanlar acılarla yoğrulup olgunlaşıyorlar. İlk kez aşkı bana tattıran sevdiğim kadın hayatta değil artık. Sağlığında, ona ölümü, hastalığı yakıştıramayan ben, onu uğurladım kara toprağa. Her şey için çok geç kalmışız. Sinsi bir düşman gibi ölüm yavaş işlemiş bedenine.?

? Nereye baksam, nereye dokunsam onu görüyor, ona dokunuyorum. Bahçe onun yetiştiği ağaçlarla, çiçeklerle dolu. İnançlı biri olmasam, onun ölümünden ötürü Yaratan´a isyan edeceğim. Kanser teşhisi konulduğunda çok geç kalmıştık. Çaresizdim, çırpınıyordum. O ise ölümü kucaklamak için adeta sabırsızlanıyordu.?

? Son anına kadar bizlere sevgiyle baktı. Tiyatro sahnesinin son perdesi gibi, bakmaya doyamadığım kara gözleri son kez baktı ve veda etti bize. ?

 

 

Aile kavramı özellikle Türk toplumun en değerli olgusudur. O yüzden de yazarımız romanın konusunu aile üzerine kurmuştur. Aile bağlarının güçlü olduğu toplumlar kolay kolay kopmazlar ve birlik içinde olurlar. Topluma da birlik ve beraberlik yansıdığında daha güçlü ve kalitesi toplum meydana gelir. Bu düşünceyle yazılmış bu roman.

Geleneksel bir yapının değişime uğraması, aileden kayıplarla yani Annenin ölümünden sonra ve çocukların çalışma yaşamıyla evden ayrılışıyla bağlar kopmaya başlayan bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Cemâl Bey´in ölümünden sonra ortaya çıkan bir günlükten ailenin geçmişine yol açıyor ve bilinmezlikler teker teker ortaya çıkıyor. Mutlaka okurken siz de kendinizden tanıdık gelen olaylara şahit olacaksınız.

 

Kitabı temin edebileceğiniz adresler.

https://www.idefix.com/Kitap/Bilinmezin-Pesinde/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0001834400001

https://www.kitapsec.com/Products/Bilinmezin-Pesinde-Nermin-Guday-Kacar-Sokak-Kitaplari-Yayinlari-372995.html

https://www.pandora.com.tr/kitap/bilinmezin-pesinde/702819

https://www.kitapkoala.com/kitap/bilinmezin-pesinde-nermin-guday-kacar-9786052873724

https://www.ucuzkitapal.com/9786052873724/

https://www.okuoku.com/urun/listele/yazar/1/nermin-guday-kacar/147862

https://www.kitabinabak.com/kitap/bilinmezin-pesinde--nermin-guday-kacar--sokak--kbk--9786052873724

Telefon no : 0 507 690 1423

Email: nerminkaar@gmail.com



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı