AYGAD, BASINDA KÜLTÜR SANAT HAMLESİNİ BAŞLATIYOR

15.06.2020 17:34:24

AYGAD, BASINDA KÜLTÜR SANAT HAMLESİNİ BAŞLATIYOR

Yıllardır özellikle yerel basında eksikliği hissedilen, Kültür-Sanat faaliyetlerinin haberleştirilememesi ve bu alanda bilgi eksiklikleri sebebi ile gazetecilerin yeterli haber üretememesi konusunu inceleyen AYGAD, hazırladığı proje ile ilk adımı atıyor.

 

Kısa adı AYGAD olan Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa hazırladığı eğitim projesi ile Anadolu ve İstanbul basınını buluşturuyor.

İstanbul´da 4 gün sürecek proje kapsamında basın mensupları hem Kültür ve Sanat alanında haber hazırlarken dikkat etmeleri gereken detayları konunun uzmanlarından öğrenecek hem İstanbul´un tarihi ve turistik mekânlarında farklı bir atmosfer yaşayacak.

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy´un destekleri ile gerçekleşen, ?Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitim Projesi? kapsamında yapılacak eğitimler öncesi açılış töreni Pendik Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi´nde yapılacak. Açılış programında gazeteciler ile Bakanlık yetkilileri proje hakkındaki görüşlerini paylaşacaklar.

Pendik AKM´de 16 Haziran Çarşamba (yarın) saat 10:00´da başlayacak olan açılış programı sonrası ilk eğitim de yine AKM´de tamamlanacak. Programa İstanbul ve Anadolu basınından yaklaşık 60 gazeteci iştirak edecek.

Bilgi için: aygad.org.tr



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki