ÇORUM, KURAKLIKTA REKOR KIRDI!

25.01.2021 11:29:46

TÜRKİYE´DE EN AZ YAĞIŞ ALAN İL OLDU!

Meteoroloji´nin açıkladığı verilere göre Çorum, Türkiye´de bu kış en az yağış alan il oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün hazırladığı 2020 yılı raporuna göre, Türkiye´nin 198 merkezi, sıcaklık ortalamasının üzerine çıkarak ekstrem değerlere ulaştığı kaydedildi. Raporda, İzmir ve Antalya hariç, tüm illerde yağışlar normalin altında kaldığı belirtildi.

 

EYLÜL AYINDA 93 NOKTADA EKSTREM SICAKLIK YAŞANDI

2020 yılında Türkiye´nin 198 merkezinde sıcaklığın uzun yıllardır kaydedilen sıcaklık ortalamasının üzerine çıkarak ekstrem değerlere ulaştığı belirlendi. 2020´de şubat, mayıs, haziran, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ekstrem sıcaklık rekorları yaşanan aylar oldu. Eylül ayı 93 merkezde ekstrem sıcaklık kaydıyla, ekstrem sıcaklığın en çok yaşandığı ay oldu.

 

EN AZ YAĞIŞI ÇORUM ALDI

2021 su/tarım yılında il yağışlarında tüm iller normallerinin altında yağış aldı. Kütahya, Bursa, Bilecik çevreleri, İç Anadolu´nun orta ve kuzey kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu´nun kuzeybatısı, Van Gölü´nün kuzey ve batısı, Artvin, Ağrı, Mardin, Diyarbakır, Osmaniye, Hatay çevreleri ile Konya´nın güney kesimlerinde normallerine göre yüzde 40´tan fazla azalma gösterdi. En yüksek yağış 424 mm ile Rize´de, en düşük yağış 32 mm ile Çorum´da, en fazla azalma ise yüzde 76 ile Amasya´da gerçekleşti. Amasya ve Tokat çevrelerinde azalma yer yer yüzde 80´lerin üzerine çıktı.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki