DİYANET-SEN İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISINDAN KINAMA

16.02.2021 02:23:18

DİYANET-SEN İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISINDAN KINAMA

Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam-Hatibi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Muhterem Hocamız Mehmet Boynukalın´ı hedef alarak, ağza alınmayacak sözlerle hakaret de bulunan Gazeteci Hadi Özışık´ı şiddetle kınıyorum. 

 

Paylaşımında öyle hadsiz hakaretlerde bulundu ki dönüp hakaretlerine baktığında sarfettiği sözlerini, üslubunun çirkinliğini kendisi de görerek gelen tepkiler üzerine özür dileyerek konuyla ilgili videosunuda yayından kaldırdı. Buda gösteriyor ki bu ükede herkes haddini sınırını bilerek konuşacak, yazacak. Özür dileyeceği şeyleri sarfederek Necip Milletimizin önünde kendisini mahcup hale düşürmeyecek.

 

Hadi ÖZIŞIK başta olmak üzere Aziz Milletimizin tüm fertleri şunu iyi bilmeli ki; Din görevlileri bu ülkenin birer vatandaşı ve yapılacak yeni anayasa ilgili görüşlerini tüm diğer vatandaşlarımız gibi söyleme hakkına sahip kişilerdir.

 

Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam-Hatibi, İslam Hukuku Profesörü Mehmet Boynukalın Hocamız ülkemizin yetiştiridiği değerli bir ilim adamıdır. Yeni anayasa ile ilgili görüş söylemesi gayet  normaldir. Konunun ehli bir akademisyendir ve gereklidir. İmam-Hatip olması onun sadece 5 vakit namaz kıldırması ve hiçbir konuda fikir beyan edememesi anlamına kesinlikle gelmez. Zaten Muhterem Hocamız anayasa ile ilgili fikrini camide görev esnasında değil sosyal paylaşım sitesindeki şahsi hesabı üzerinden yapmıştır. 

 

Bu tür gereksiz tartışmalar yerine tecrübelerimizi, bilgimizi, zamanımızı yeni, sivil, milli ve manevi değerlerimizi yansıtan bir anayasanın oluşması için harcamamız çok daha hayırlı ve faydalı olacaktır.

 

Ayrıca Hadi Özışık bu çirkin sözleriyle sadece Hocamızı değil Diyanet camiamızda vazifeli tüm Din Gönüllüsü Hocalarımızı hedef almıştır. Muhterem hocalarımızı sadece namaz kıldırmaktan sorumlu namaz memuru gibi göstermeye çalışarak büyük bir gaflete düşmüştür. Diyanet camiamızdaki Hocaefendiler, necip milletimizin kundaktan kefene hayatları boyunca her alanında yer alan önder, örnek ve insanımızın her durumunda destek olan, yüküne omuz veren, derdine ortak olan fikirleriyle toplumu aydınlatan değerleridir. Bu böyle bilinmelidir.

Hocamız yalnız değildir. Herkes haddini bilmelidir.

 

Bilal AYDEMİR

DİYANET-SEN İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISI



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı