Abdulhamit Gül: Kasetlerle gelen kişinin iddialarını ciddiye almıyoruz

27.10.2020 20:45:12

Abdulhamit Gül: Kasetlerle gelen kişinin iddialarını ciddiye almıyoruz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasay Mahkemesi´nin (AYM) Enis Berberoğlu ile ilgili hak ihlali kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Berberoğlu´nun yargılanma sürecinde yerel mahkemenin AYM kararını tanımadığını belirterek, "Bu haksızlıklar karşısında Adalet Bakanı çıkıp bir laf etmedi. Acaba bir vicdan muhasebesi yaptın mı? ´Anayasa´yı ihlal eden bir hakime soruşturma açmalıyız´ dedin mi hiç? Adalet Bakanı´nın da yatacak yeri yok." diye konuşmuştu.

KILIÇDAROĞLU´NUN SÖZLERİNE TEPKİ

Bakan Gül, Kılıçdaroğlu´nun sözlerine, "Kılıçdaroğlu aynaya baksın" diyerek karşılık verdi ve şunları söyledi:

"AYM KARARLARI BAĞLAYICIDIR"

"Yargı süreci devam ederken Adalet Bakanı olarak değerlendirme yapmam doğru olmaz. Ancak Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Bunda hiç şüphe yoktur. Hukuk, kişiye göre değil kanunlar çerçevesinde yürür.

"KILIÇDAROĞLU AYNAYA BAKSIN"

Sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın. Koltuğu için kolunun altında kasetlerle gelen birinin bizlere söyleyeceği lafların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu´nun eski Türkiye özlemi varsa onu bilmeyiz. Bizim tek derdimiz adalete hizmet yönünde emaneti koruyabilmek. Şahsımızla ilgili söylediği hususları da kendisine iade ediyorum."



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı