Çamlıca Tepesi´ndeki eski antenler kaldırılıyor

21.09.2020 22:09:23

Çamlıca Tepesi´ndeki eski antenler kaldırılıyor

İstanbul Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi´nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmalar başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul´un manzarasının kirletilmesini engellemek açısından kulenin önemine dikkati çekti.

Bakan Karaismailoğlu, Büyük Çamlıca´da 25, Küçük Çamlıca´da ise 3 olmak üzere bölgede toplam 28 verici anteninin bulunduğunu ve bugün itibariıyla  bunların yıkımına başladıklarını bildirdi.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Türkiye´de eskiden beri her televizyon veya radyonun kendilerine ait bir anten kurduklarını ve bu nedenle Çamlıca Tepesi´nin "metal bir ormana" dönüştüğünü dile getiren Karaismailoğlu, "Artık bu metal ormanı buradan temizleyeceğiz. Hem görüntü hem de elektromanyetik kirliliğinin önüne geçeceğiz." diye konuştu.

"İSTANBUL´A TURİZM DEĞERİ OLAN SİMGESEL BİR YAPI KAZANDIRIYORUZ"

Söz konusu antenlerin hizmet verdiği radyoların, gruplar halinde yayınlarını Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi´ne taşıdıklarını anlatan Karaismailoğlu, "Antenlerin sökümlerini an itibarıyla başlatmış oluyoruz. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde çalışmaları sürdürecek ve en kısa sürede de bölgeden antenleri temizlemiş olacağız." ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, İstanbul´a yemyeşil bir Çamlıca kazandırmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çamlıca´daki metal ormanı temizleyerek İstanbullu vatandaşlarımızı yemyeşil bir Çamlıca´ya kavuşturacağız. Böylelikle hem Türk yayıncılığını zamanın şartlarını yakalamış, akıllı, şık ve çevreci bir yapıyla buluşturuyoruz hem de İstanbul´a turizm değeri olan simgesel bir yapı kazandırıyoruz."

KULENİN SEYİR KATLARI VE RESTORANLARI İÇİN GERİ SAYIM

Karaismailoğlu, 369 metre yüksekliğe sahip, 10 bin metrekarelik alana inşa edilen ve Avrupa´nın en yüksek kulesi olan Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi´nin, deniz seviyesinden 587 metre yüksekte olduğunu söyledi.

Kulenin, sadece bir televizyon ve radyo kulesi olmadığını, aynı zamanda İstanbul´un yeni turistik merkezi olacağını dile getiren Karaismailoğlu, seyir katları ve restoranların da yakın zamanda hizmete gireceğini ifade etti.

AVRUPA´NIN EN YÜKSEK KULESİ

Bazı radyo gruplarının Büyük Çamlıca´daki idari binalarını da ziyaret eden Karaismailoğlu, Büyük ve Küçük Çamlıca´daki antenlerden yayın yapan 100 radyonun yayınlarını yeni kuleye taşıma işlemlerinin tamamlandığını belirtti.

 

 

 

Karaismailoğlu, "Avrupa´nın en yüksek kulesi olan Çamlıca Kulesi ile dünyada bir ilki gerçekleştiriyor ve tek noktadan 100 radyo yayınını veriyoruz." dedi.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki