Ergenekon davası hakimine FETÖ´den 10 yıl hapis cezası

16.10.2020 23:39:23

Ergenekon davası hakimine FETÖ´den 10 yıl hapis cezası

Ergenekon davasının hakimlerinden olan ve daha önce görev yaptığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde ?terör örgütü üyeliği´ suçlamasıyla yargılanan sanık Hüsnü Çalmuk´un yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada tutuklu sanık Hüsnü Çalmuk ile taraf avukatları hazır bulundu.

Söz verilen sanık Hüsnü Çalmuk, davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin yargılamayı yaptığına inanmadığını söyleyerek, soruşturma ve dava sürecinde toplanmayan delillerin, kendi isteği üzerine toplandığını iddia etti.

Sanık savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Çalmuk´un ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 10 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

MÜTALAADAN

Cumhuriyet savcısı davaya ilişkin mütalaasında, Hüsnü Çalmuk´un FETÖ için en mahrem kabul edilen özel yetkili mahkemelere hakim olarak yerleştirildiğini aktarmıştı.

 

Mütalaada Çalmuk´un ?Ergenekon´ olarak bilinen davada üye hakimlik yaptığı belirtilerek, FETÖ´nün amacını bu doğrultuda benimsediği ifade edilmişti.

Çalmuk´un kendi iradesini terk etmek suretiyle üzerine atılı ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçunu işlediği de mütalaada aktarılmıştı.

Sanık Çalmuk´un ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki