ABD Suriye´de petrol kaçakçılığı yapıyor

29.07.2019 18:29:19

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, ABD´nin Fırat´ın doğusunda petrol sahalarını yağmaladığını, karşılında Kürt ve Araplara silah yardımı yaptığını söyledi.

Rusya, Suriye´deki petrol sahalarında ABD´nin petrol kaçakçılığını yaptığını açıkladı. Rudskoy, Rusya Savunma Bakanlığı´nda düzenlediği basın toplantısında, Suriye´deki duruma ilişkin değerlendirme yaptı.

"ABD PETROL KAÇAKLIĞI YAPIYOR"

Suriye´deki ABD askeri birliklerinin Fırat bölgesindeki petrol sahalarını yağmaladığını belirten Rudskoy, "ABD birlikleri, militanlara eğitim vermekten başka, Suriye yönetimine ait ve Fırat bölgesinde bulunan petrol sahalarını yağmalamakla meşgul." dedi.

Son zamanlarda, Suriye´de ABD´li özel şirketlere ait asker sayısının arttığına işaret eden Rudskoy, bu bölgedeki ABD´li özel asker sayısının 3 bin 500´den fazla olduğunu söyledi.

PETROL KARŞILIĞINDA SİLAH

Rudskoy, "Fırat´ın doğusunda bulunan petrol sahalarında petrol üretimi ve satışı organize edilmiş durumda. Suriye´nin milli serveti çalınmaya devam ediyor. ABD´nin Fırat bölgesinde askeri birliklerinin sayısını arttırması endişe uyandırıyor. ABD, petrol kaçakçılığı karşılığında, Kürt ve Arap birliklerine silah yardımı yapıyor, sonra da bunları birbirine kışkırtıyor. Bütün bunlar bölgedeki durumu kötüleştiriyor." diye konuştu.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı