Kaşıkçı´nın nişanlısı ABD´de Suudi Prens Selman´a dava açtı

20.10.2020 22:30:32

Kaşıkçı´nın nişanlısı ABD´de Suudi Prens Selman´a dava açtı

Türk asıllı Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Ceaml Kaşıkçı, İstanbul´da gittiği Suudi büyükelçiğinden bir daha çıkamadı. Cinayeti örtbas edilen Kaşıkçı´nın nişanlısı Hatice Cengiz, adalet arayışını ABD´ye de taşıyarak, Suudi Prens Muhammed bin Selman´a dava açtı.

"İŞKENCE EDİLEREK KATLEDİLDİ"

Cengiz ve Arap Dünyası için Şimdi Demokrasi Platformu, başkent Washington DC´de Muhammed bin Selman ve bazı Suudi yetkililer hakkında dava açtı.

Dava dilekçesinde, "Sayın Kaşıkçı´nın gaddarca işkenceye uğraması ve katledilmesi, tüm dünyadaki insanların vicdanını şok etti." ifadesine yer verildi.

"CİNAYET, PRENS BİN SELMAN´IN EMRİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Bu cinayetin amacının açıkça ABD´de hak savunuculuğu yapan Kaşıkçı´yı susturmak olduğunun vurgulandığı metinde şunlar kaydedildi:

"Bu cinayet Davalı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın emriyle gerçekleştirilmiştir. Davalılar, Kaşıkçı´nın ABD´deki eylemlerini kendi çıkarlarına karşı bir varoluş tehdidi olarak görmüş ve bu davanın konusu çirkin eylemleri kurmuşlardır."

"KAŞIKÇI´YI ÖLDÜRMEK İÇİN BİR FIRSAT YARATTILAR"

Dava metninde, Hatice Cengiz´in finansal olarak Kaşıkçı´ya bağlı olduğu bilgisine yer verilerek, bu cinayetle Cengiz´in "sevdiği kişiyi, dostunu, manevi desteğini ve muhabbetini" kaybettiği aktarıldı.

Ayrıca Kaşıkçı´nın evlilik belgeleri için Suudi Arabistan´ın Washington DC Büyükelçiliğine gittiğinin anımsatıldığı metinde şu ifadeler yer aldı:

"Davalılar, bunun ardından Kaşıkçı´yı öldürmek için bir fırsat yarattı. Özellikle Kaşıkçı´yı öldürme komplolarının bir parçası olarak, Suudi büyükelçilik yetkilileri Kaşıkçı´nın istediği belgelerin kendilerinde olmadığını belirtti ve onu İstanbul´daki Başkonsolosluğa yönlendirdi."

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki