Bakan Soylu ile Bakan Kurum deprem simülasyonuna girdi.

17.08.2020 18:35:13

Bakan Soylu ile Bakan Kurum deprem simülasyonuna girdi.

Depremlere ve diğer afetlere karşı uygulamalı eğitimler sunan Afet Eğitim Merkezi´nin açılışı gerçekleşti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afetlere Hazırlık Haftası kapsamında İstanbul´da gerçekleşen açılış törenine katıldı.
DEPREM SİMÜLASYONUNA GİRDİLER
Konuşmalarının ardından Afet Eğitim Merkezi´ni gezen Soylu ve Kurum, deprem simülasyonuna katıldı. İki bakan, deprem simülasyonunun ardından sel simülasyonu ve arama kurtarma köpeklerinin eğitiminin yapıldığı parkurda incelemelerde bulundu.
"DEPREM İLE YAŞAMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ"
Simülasyonda bile olsa depremi yaşamanın ürkütücü olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Belki hayatınızdaki tüm anlar bir şerit gibi gözünüzün önünde geçiyor. Böyle bir depremde eğer sağlam bir binada iseniz çıkıp bundan sonraki süreçte yakınlarınızı ararsınız. Çok zor sıkıntılı. Deprem bölgesinde yer alan bir ülkeyiz. Son bir asırda 80 bin canımızı depremlerde yitirdik. Deprem ile yaşamı öğrenmek zorundayız." ifadelerini kullandı.
DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER ÇOCUK YAŞTAN İTİBAREN SÜREKLİ TEKRAR EDİLMELİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Bütün deprem fotoğrafları gözümün önünden geçti. Bir tek şey hissettim belki de çocukluğumuzdan itibaren almamız gereken en önemli eğitimlerden bir tanesi deprem anında ne yapmamız gerekti. Çöküp kapanmamız ve sağlam bir yere tutunmamız konusunda ilk tavsiyeler aklıma geldi. Hiç tereddütsüz bunu yapmalıyız. Trafikte şu öğretildi bize ´karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bak´. Bu bizim aklımızda kaldı. Çünkü ilkokuldan itibaren hep bu söylendi. Depremde de buna ait kafamıza bunun çakılması lazım. Bütün çocuklarımızın bunu bilmesi lazım. Bunun defalarca tekrar edilmesi gerekir. Çünkü orada yapılabilecek doğru bir hareket belki büyük bir yangını engelleyecek. Biz afet bölgesindeyiz. Yapmamız gereken açık. Eğitimimizle bunu tamamen birleştirmeliyiz. Aklımdan geçen her çocuğa bu eğitim vermek oldu." şeklinde konuştu.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki