AYGAD Heyeti Ankara´da temaslarda bulundu

8.07.2020 13:50:07

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) yönetimini temsilen Ankara´ya giden Ahmet Işıkdağ başkanlığındaki heyet, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nı da ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

Geçtiğimiz Haziran Ayı içinde düzenlediği "Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitimi" projesi ile özellikle Anadolu Basınının gündemine oturan AYGAD, hem proje sonuçlarını değerlendirmek hem ülkemizin sosyo ekonomik yapısı sebebi ile zorluklar yaşayan insanlarımız için yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Ankara´ya gitti.

Emire Cete´ye teşekkür ziyareti

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdaş, Genel Sekreter Tahsin Kara, Başkan Yardımcısı Vural Dağtekin ve Başkan Yardımcısı Bilal Parlak´tan oluşan heyetin ilk durağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Proje ve Eğitim Daire Başkanlığı oldu.

Burada geçtiğimiz ay içinde yapılan "Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitimi" projesinin çıktılarını ve sonuç raporunu Daire Başkanı Emire Çete´ye sunan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ şunları söyledi.

"Öncelikle sürecin başından bu yana yanımızda olduğunuz, bilgilendirmelerinizle yolumuzu aydınlattığınız için teşekkür ederiz. Bu eğitim çalışmasının gerçekleşmesinde Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcımız Özgül Özkan Yavuz kadar sizlerin ve Bakanlığımız tüm değerli personellerinin hakkı ödenmez. Bu sebeple teşekkür etmek istedik.

Projemizin ayrıntılı sonuç raporunu, faaliyetlerimizin dosyası da yanımızda getirdik. Bunları size sunarken, desteğiniz için tekrar teşekkür ediyoruz" dedi.

Ahmet Işıktağ ve beraberindeki heyet Emire Cete´ye çivi sanatının güzel örneklerinden biri olan isminin çakıldığı bir saati de hediye ederek ziyaretlerine devam etti.

Özgül Özkan Yavuz: "Magazin, sanat değildir!"

AYGAD heyetinin ikinci durağı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan Yavuz oldu.
Bakan Yardımcısı Yavuz´a projemize sunduğu destek için teşekkür eden AYGAD heyeti adına Başkan Ahmet Işıkdağ bir de plaket sundu.

Pandemi önlemleri sebebi ile Bakanlık toplantı salonunda yapılan görüşmede heyet "Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitimi" projesinin gerçekleştirildiği süreçte yaşananları özetledi. Projenin Anadolu´da ciddi yankı bulduğundan hareketle bu gibi eğitim çalışmalarının sürekliliğinin sağlayacağı faydaları anlattı.

Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, kendisinin de  telekonferans ile katıldığı eğitim projesinin sonuç raporlarını inceleyeceğini belirterek şunları söyledi:

"Başta Sayın Bakanımız olmak üzere bizlerin amacı ülkemizdeki basının kültür ve sanat alanında bilinçli haberler üretmesidir. Bizlerin konuşmalarımızda olduğu gibi sizlerin de eğitimlerinizde vurguladığınız magazin sanat değildir yaklaşımınızın çok doğru olduğunu söylemek isterim. Bizlerin en büyük rahatsızlığı da bu değil midir? Sanat ve sanatçı kelimelerinin içinin boşaltılması biraz da yapılan bu haberlerin sonucudur.  Gençlere sanatın, kültürün ne olduğunu doğru örnekler ile anlatmak lazım. Bu sebeple gazetecilerin bu işe öncülük etmesini arzu ediyoruz.

Herkes endi yöresindeki tarihten gelen kültürü, sanatı, gerçek sanatçıyı anlatırsa, zamanla bu haberler ilgi görecektir. Bizlerin doğru olanda ısrarcı olmamız lazım. Sizlerin doğru olanı haber olarak sunmanız lazım.

Sayın Bakanımızın da görüşü her daim basın ile sıcak iletişim içinde olmamız ve doğru bilgiler sunulmasına yönelik çalışmalara destek olunmasıdır.

Sizleri kutluyorum. Başarılı bir program olduğunu duyduk. Katıdığım kısmında da Anadolu ve İstanbul´dan programa gelen gazetecilerin dikkatli bakışlarından işi ne kadar ciddiye aldıklarını anladım. Emekleriniz için teşekkür ederiz."


AYGAD heyetinin 3. durağı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı oldu. Burada yetkililerden ve çalışanlardan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan heyet, yardımlardan faydalanan vatandaşlar ile de temaslarda bulunarak beklentilerini öğrendi. 

AYGAD heyeti temaslarının ardından İstanbul´a döndü.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı