EBA-BİL Eğitim için uçuyor.

20.09.2020 17:35:27

EBA-BİL Eğitim için uçuyor.

Amacımız

Çekmeköy Belediyesi´nin, Çekmeköy Kaymakamlığı iş birliği ile hayata geçirdiği EBA-BİL projesi ile yardım kuşu bu defa eğitim için Çekmeköy semalarında uçacak. Projeyle, Milli Eğitim Bakanlığımızın EBA uzaktan eğitim programına bilgisayarı olmadığı için katılamayan öğrencilerimize, bilgisayar hediye edilecek. Kovid-19 salgını nedeniyle geçilen uzaktan eğitim sisteminde, Çekmeköy sınırları içinde tüm çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak.

Sistem Nasıl çalışıyor?

Büyük Çekmeköy ailesinin hayırseverileri, Çekmeköy Belediyesi EBA-BİL web sayfasında, bağışçı olmak istediklerini belirten formu dolduruyor. EBA-BİL ekipleri yapılan başvurudaki iletişim bilgileri üzerinden hayırseverle iletişime geçerek, dizüstü bilgisayarları belirttikleri adreslerden teslim alıyor.  Çekmeköy Kaymakamlığı´na bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün okul yönetimleriyle hazırladığı, ?bilgisayarı olmadığı için EBA derslerine katılamayan ihtiyaç sahibi öğrenciler? listesindeki öğrencilere hediye ediliyor.   

Nasıl Bağışçı Olabilirim?

Bireysel, kurumsal ya da birden fazla kişinin bir araya gelerek temin ettiği hiç kullanılmamış dizüstü bilgisayarların bağışı için web sitemizdeki EBA-BİL sayfasında; ad-soyad, iletişim bilgileri ve bağışlanmak istenen bilgisayar sayısı bilgilerinden oluşan bağışçı formunu doldurmanız gerekmektedir. Ekiplerimiz, formdaki iletişim bilgilerinizden sizinle bağlantı kurup, hediyenizi bir evladımıza ulaştırmak üzere sizden teslim alacaktır. Hediye öğrencimize ulaştığında, kısa mesaj ile bağışçıya bilgi verilecektir.

Bağışlanan Bilgisayarlar Kimlere Verilecek?

Hediyelerimizin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için, maddi durumu yetersiz ailelerin bilgileri, belediyemizde saklı kalmak şartıyla,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınıf öğretmenlerinden alınarak bize iletilecektir. Listede ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen ailelerin durumları, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından kontrol edilerek, bilgisayar hediyeleri ailelerimize, adreslerinde teslim edilecektir.

İkinci El Bilgisayar Bağışlayabilir miyim?

Hayır, çocuklarımızın sistem sorunu yaşamaması için kullanılmış bilgisayarlar bağış olarak alınmayacaktır.

Bilgisayar yerine para bağışlayabilir miyim?

Hayır, çocuklarımızın ihtiyaçlarının hızla karşılanması için bağış türünün dizüstü bilgisayar olması gerekmektedir. Bağışçı olmak istiyorum ama bir bilgisayar bağışlayacak gücüm yok diyen hayırseverler, birkaç kişi birleşerek temin edecekleri dizüstü bilgisayarı hediye olarak bağışlayabilirler.

Dizüstü Bilgisayarın Markası Önemli mi?

Hayır, internete bağlanabilen, online sınıf derslerine katılım için kamera ve ses sistemi gibi EBA eğitimi için gerekli özellikleri taşıyan tüm bilgisayarlar bağışlanabilir.

Bağışçı olmak için Çekmeköy´de oturmam şart mı?

Hayır, bir çocuğun eğitim hayatına katkıda bulunmak isteyen gönlü zengin herkes bağışçı olabilir.

Bilgisayar hediye alabilmek için Çekmeköy´de oturmam şart mı?

Evet, öncelikli olarak ilçemizdeki öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki