Konya´da yatağa mahkum eşini terk eden kadına nafaka bağlandı

17.07.2019 09:43:50

Konya´da yatağa mahkum eşini terk eden kadına nafaka bağlandı

Kadının kocası ALS hastalığına yakalanmış ve yatalak olmuş.

Kadın da büyük vefa örneği gösterip kocasına rahatsızlık vermemek için yalnız bırakmış yani yatalak hâlinde evde bırakıp kaçmış.

 

Yetmemiş, terk ettiği yatalak adamdan nafaka talep etmiş, yüce mahkememizin yüce yargıçları da kadının mağdur etmemek için nafaka talebini kabul etmiş.

 

Eee İstanbul Sözleşmesi ve 6284 gibi yasalarımız olunca sıkıyorsa kabul etmesinler diyeceğim de bu hâkimler de yasalardan ve sözleşmelerden daha düzgün değil!..

 

Bence de adam hak etmiş, bu cezayı... Evlenmeseydi, haydi evlendi yatalak olmasaydı, haydi yatalak oldu... Diye devam ederim ama olmaz...

 

Kadına her ne adıyla olursa olsun hamile olmadığı sürece 4 aydan fazla nafaka belirleyen de, o nafakayı alıp yiyen de her türlü lanetlemeyi hak ediyor!..

 

Evlilik karşılıklı rıza ile kurulan bir müessesedir, boşanmada bu müessese ayakta kalamadığı zaman hayata geçirilen bir uygulamadır.

Adamın parasını yiyeceksen evinde kalacaksın, ayrıldıysan o para sana zehir zıkkımdır. Erkeğin suçlu olması, Hak etmediğin parasını yiyebileceğin anlamına gelmiyor. Suçlu olduğu için ya da suçlu olduğun için nikâh akdi sonlanmış zaten, diğer türlü devam ederdiniz.

 

Hâlâ nafaka süresini kafasına göre sınırlandırmaya çalışan ve yılları yeterli bulmayan Aile affedersiniz Kadın Bakanına duyurulur. Bunlar sizin eseriniz. Siz kadını, aileyi bu hâle getirdiniz!..

 

Kadını korumak gibi bir samimi gayeniz varsa bunu devlet eliyle yapın, erkeği cezalandırarak, hayatını bitirerek değil!..



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı