İskilip Halkı Yapılan Zama Büyük Tepki Gösterdi Yetkilileri Göreve Çağırdı

5.11.2018 00:36:00

İskilip Halkı Yapılan Zama Büyük Tepki Gösterdi Yetkilileri Göreve Çağırdı

Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler nedeniyle devletin başlattığı enflasyonla topyekün mücadele kampanyası çerçevesinde bir yandan binlerce firma ürünlerinde indirime giderken, diğer yandan da bazı firmalar hizmetlerine zam yapmaya devam ediyor.
İskilip İlçesi´nde Çorum´a ulaşımı sağlayan firma, hizmetine yüzde 30 zam yaptı.
Yıllardır AK Partili belediye başkanının görev yaptığı İskilip İlçesi´nde ulaşım hizmetlerine yapılan zamla İskilip-Çorum arası 10 TL´den 13 TL´ye çıkarıldı.
İskilip Birlik Minibüsçüleri Kooperatifi tarafından saatte 2 seferin yapıldığı Çorum-İskilip arasında ulaşıma yapılan zam ilçe halkının tepkisini çekti.
Ekonomik olarak sıkıntı bir süreçten geçilirken herkesin fedakarlık yapması gerektiğini belirten ilçe halkı, Çorum´a ulaşımlarının sağlayan minibüs kooperatifinin yüzde 30 zam yapmasını anlamakta güçlük çektiklerini ifade ettiler. Özellikle de devletin enflasyonla topyekün mücadele kararı aldığı bir dönemde böylesi bir oranda zam yapılmasını manidar bulduklarını anlatan vatandaşlar, İskilip Belediye Başkanı recep Çatma başta olmak üzere yetkilileri göreve çağırarak, bu zammın durdurulmasını istediler.
Çorum´da İskilip´ten daha uzak ilçelerden biri olan Sungurlu´ya ulaşım ücretinin 11, Osmancık´a ise 12 TL olduğunu bildiren vatandaşlar, daha yakın mesafeye daha fazla ücret ödediklerini de vurguladılar.
Minibüs kooperatifi yöneticileri ise, son zamanlarda gelen zamlar nedeniyle mazot, yedek parça ve personel giderlerinin artığını ileri sürerek, yaptıkları zammın zaruriyetten kaynaklandığını savundular.

 

KAYNAK:www.iskilipliyiz.com



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki