DSYB´DEN KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK ÇALIŞMA

24.09.2020 21:01:43

DSYB´DEN KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK ÇALIŞMA

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya düzenlediği toplantıda birliğin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplantıya AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve çok sayıda davetli katıldı.
2021 yılında birlik bünyesinde Çorum´un kültürel ve yöresel ürünlerinin satışının yapılacağı 4 adet dükkan açılarak kadınlara istihdam sağlanacağı belirtildi. Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Milletvekili Ceylan, yapılacak diğer projeleri "İlimizin hayvancılık alanında kalkınması için DOKAP tarafından onaylanan 17.5 milyon liralık projemiz ile Düve Merkezi kuracağız.
Bakanlığımız tarafından 500 bin lira daha ilave edilerek 5000 tane yerli ırkı yetişrilmesi sağlanacaktır. 3 yıl içerisinde devletimize 10 milyon liralık geri dönüş sağlamayı amaçlıyoruz. Bu üretim ile ilimizden diğer illerimize ve yurt dışına satış gerçekleştireceğiz" sözleriyle ifade etti.
 
 
 
 
 
 
KAYNAK:Kent19 Tv



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki