Ümraniye Kurban Bayramına Hazır

1.09.2016 19:24:47

Ümraniye Belediyesi, ilçe sakinlerinin sağlıklı koşullarda kurban alımı ve kesimi için kurban satış ve kesim yerlerini hazırladı. İlçede kurbanlık satışları 28 Ağustos itibariyle başladı.

Ümraniye Belediyesi, ilçe sakinlerinin sağlıklı koşullarda kurban alımı ve kesimi için kurban satış ve kesim yerlerini hazırladı. İlçede kurbanlık satışları 28 Ağustos itibariyle başladı.  

Ümraniye Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla tüm tedbirleri aldı. Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramında, Ümraniyelilerin hijyenik bir ortamda Kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için gerekli önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı. Ayrıca Ümraniye Belediyesi Çözüm Merkezi ve Çağrı Merkezi ile bayramda da Ümraniyelilerin dilek, talep ve şikâyetlerini almaya devam edecek.

Kurbanlıklara Sıkı Denetim

Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından  ?Kurban Denetim Birimi?  oluşturuldu. Bu birimin çalışmaları doğrultusunda; Kurbanlıklar veteriner hekimler tarafından sıkı bir denetimden geçirildikten sonra alana alınıyor.  Yapılan denetimlerde,  sağlık raporu ve küpesi olmayan hayvanların ilçeye girişine izin verilmiyor. Kaçak hayvan getirenler hakkında ise yasal işlem yapılıyor. Bu sebeple çok sayıda kurbanlık hayvan, ekipler tarafından teker teker kontrol edilerek, kurbanlık olamayacak, yaşı küçük, hamile ve hasta olan hayvanların pazara alınmaları engelleniyor.

Danışmanlık Sağlanacak 

Kurban kesim yerlerinde belediye veteriner hekimleri ve İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından vatandaşlara kurbanlık seçimi konusunda danışmanlık hizmeti verilecek. Ayrıca tüm çadır ve kesim alanları hastalıklara karşı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenli olarak ilaçlanarak dezenfekte edilecek.

Belirlenen kurban satış ve kesim noktalarında yer alan sosyal tesisler, içerisinde yer alan mescit, yemek salonu, kafeterya, banyolarla vatandaşlara hizmet verecek. Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için Ümraniye Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar bayram süresince de devam edecek. Bayram günlerinde kesim yerlerinde halkın muayene ve kontrol talepleri için veteriner hekim bulundurulacak.

Ümraniye Belediyesi tarafından belirlenen 2016 kurban satış ve kesim yerleri aşağıdaki gibidir:

 

 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki