ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ BAŞKAN VEKİLLERİNİ SEÇTİ

4.11.2014 21:05:15

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği`ne atandığı için Üsküdar Belediyesi 1. Meclis Başkan Vekilliği görevinden istifa eden Hüseyin Yürük`ün yerine Esat Kalay seçildi.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen`in başkanlığında Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısını yapan Üsküdar Belediye Meclisi,  yeni başkan vekillerini seçti.

AK Partili Hüseyin Yürük, 23 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete`de yayımlanan karar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirliğine getirilmişti. Bu süreç sonrası Yürük, 30 Mart yerel seçimlerden sonra yürüttüğü Üsküdar Belediyesi 1. Meclis Başkanlığı görevinden istifa etti. 

ÜSKÜDAR MECLİSİ`NDE ESAT KALAY DÖNEMİ

Hüseyin Yürük`ün istifası üzerine boşalan 1. Meclis Başkan Vekilliğine, AK Parti Grubu, aynı zamanda 2. Meclis Başkan Vekilliği görevini yürüten Esat Kalay`ı getirilmesini teklif etti. CHP Gurubu ise Yunus Can`ı önerdi.

Yapılan gizli oylamada, Esat Kalay, 46 oyun 26`sını, CHP`li Yunus Can ise 19`unu aldı. Bir oy ise boş çıktı. Oylama sonunda Yürük`ten boşalan 1. Meclis Başkan Vekilliği koltuğuna Esat Kalay getirildi.

Esat Kalay`dan boşalan 2. Meclis Başkan Vekilliği`ne ise Meclis üyeliğine yeni katılan AK Partili Celalettin Cingöz seçildi. Yapılan gizli oylamada Cingöz 46 oyun 27`sini alırken, CHP`nin adayı Banu Gün Öztürk ise 18 oy aldı. Bir oy ise boş çıktı. 

Meclis vekillerinin seçiminden sonra, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı`nı yürütmek üzere koltuğu Esat Kalay`a devretti.  Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Kalay, Meclis Üyelerine teşekkür etti.



1

8 ilde MAHZEN-36 operasyonu: 42 şüpheli yakalandı

2

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısında 7 Filistinli yaşamını yitirdi

3

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Ali Koç Jose Mourinho ile anlaşmaya vardı

4

MSB duyurdu: Pençe-Kilit'te 1 şehit

5

“MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI