15 TEMMUZ MİLLİ DİRENİŞ SERGİSİ AÇILDI

12.08.2016 19:33:41

Çekmeköy Belediyesi, Anadolu Ajansı´nın fotoğrafları ve Misvak Dergisi´nin çizimlerinden oluşan sergiyle, 15 Temmuz Milli Direnişi´ni bir kez daha gözler önüne serdi.

Çekmeköy Belediyesi, 15 Temmuz darbe amaçlı terör saldırılarının millet tarafından püskürtülüşünü, fotoğraf ve karikatürlerden oluşan sergi ve kitapçıkla ölümsüzleştiriyor. Sergiyle, Anadolu Ajansı muhabirlerinin objektiflerine yansıyan kahramanlıkların ve Misvak Dergisi çizgilerindeki mesajların bir kez daha kamuoyu ile paylaşılarak; vatana ihanetin ve milli direnişin unutturulmaması amaçlanıyor.

66 fotoğraf ve 49 karikatürden oluşan sergi, Madenler Meydanı´nda açıldı. Sergi 11-14 Ağustos tarihleri arasında ziyaretlere açık olacak.

 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz´ın ev sahipliği yaptığı Milli Direniş Sergisi´nin açılışına; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir´in babası Hasan Halisdemir, Atatürk Havaalanı´nda üzerinden tank geçen Vasfi Yılmaz, Tuzla gişelerde G3 mermisiyle kolunu kaybeden Üzeyir Cıvan, 5 Dakikada tank kullanmayı öğrenen Mehmet Köse, köprüde yaralanan Orçun Şekercioğlu, şehit olan Onur Ensar Ayanoğlu´nun babası İhsan Ayanoğlu, Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu ve Misvak Dergisi adına Abdurrahman Erzurum katıldı.

 

 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz sergi ile ilgili şunları söyledi:? Çekmeköy Belediyesi olarak 15 Temmuz´da yaşanan ihanetiunutmamak, unutturmamak için bu sergiyi ve sonrasında buradaki görsellerden oluşan kitapçıkları hazırladık. Anadolu Ajansı´nın o kara gecede çektiği fotoğraflarla yaşanan vatana ihaneti, dehşeti ve milli direnişi ölümsüzleştirdik. Tarihin her döneminde çizgilerinde önemli mesajlar veren karikatürlerle de o gece aslında ne olmuştu ne yapılmak istenmişti bu soruların cevaplarını aktardık.

 

Ve tüm yurtta olduğu gibi olay anında ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde vatanına, demokrasisine sahip çıkan Çekmeköylülerin fotoğraflarıyla tarihe not düşmek istedik.

Bugünkü genç nesil darbeleri büyüklerinden duyduğu kadarıyla bilirdi. O gece başarısız olan darbenin bile ne kadar kötü ve acımasız olduğunu bizler yeniden gördük, gençler ilk defa şahit oldu. Şimdi bu kitapçıkları saklayın. Saklayın ki bundan 40 sene sonra torunlarımız dedelerinin, ninelerinin cesaretlerini görsünler. Vatana ihanet edenleri ve vatana ihanetin bedelini asla ama asla unutmasınlar.? dedi.

 

 

Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin diyen Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Cenap Yağmur´dan sonra katılımıcılara seslenen AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ? 27. günün sonunda Cumhurbaşkanımızın tamam demesiyle nöbetlerimizi sonlandırdık. Ama bu ruhu ve yaşananları asla unutturmayacağız. Bu sergide yayınlanan fotoğraf ve karikatürlerde bunun bir parçası. İnsanlarımız o gece yaşananları asla unutmayacaktır,? dedi.

 

 

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı