4200 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ HZ. PEYGAMBERİN HAYATINI ÖĞRENİYOR

26.01.2015 23:43:33

Çekmeköy Belediyesinin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile hayata geçirdiği Biz O'nu Çok Sevdik – Siyeri Nebi Yarışması” kapsamında 4200 üniversite öğrencisi Hz. Peygamberin hayatını okuyacak.

Çekmeköy Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile aralık ayında başlattığı Biz O’nu Çok Sevdik isimli siyeri nebi projesine 7500 kişi müracaat etti. Başvurular arasında değerlendirme yapılarak, yarışma koşullarına uygun 4200 öğrencinin müracaatı kabul edildi. Proje kapsamında İstanbul’da bulunan üniversitelerde lisans düzeyinde öğrenim gören ve başvurusu kabul edilen öğrencilere, Çekmeköy Belediyesi tarafından Prof. Dr. Muhammed Hamidullah’ın “İslam Peygamberi” isimli eseri ücretsiz olarak gönderildi.

 

İstanbul’da bulunan üniversitelerin tamamından ve 200 ayrı bölümden kayıt gerçekleşti. “İslam Peygamberi” kitabını okuyan öğrenciler 12 Nisan 2015’te online olarak sınava girecekler. Toplamda 200 kişinin ödüllendirileceği yarışmada dereceye girenlerin birincisine 20 bin lira ve umre, ikincisine 15 bin lira ve umre, üçüncüsüne 10 bin lira ve umre seyahati hediye edilecek.

 

Yarışmanın sonucu, Kutlu Doğum Haftası’nda Haliç Kongre Merkezi’nde devlet protokolünün de katılacağı ödül töreninde açıklanacak.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı