7. Türk Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

22.02.2021 16:29:36

7. Türk Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Ülkü Ocakları´nın düzenlediği ve bu yıl yedincisi gerçekleşen Türk Dünyası ödül töreni pandemi kuralları çerçevesinde İstanbul Yunus Emre Kültür merkezinde gerçekleşti.

Törene Kovid-19 tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcı bulunurken Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım,  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP MYK-MDK üyeleri, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP İstanbul İl Yöneticileri. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcıları ile Ülkü Ocakları İl Başkanları, İl Yöneticileri. İlçe Başkanları, Akademisyenler, çeşitli STK´lar ve sanatçılar katıldı.

 

Tören, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, Ülkücü ideoojisinin kurucusu Alparslan Türkeş ve ülkücü şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

 

Törende açılış konuşmasını  İstanbul Ülkü Ocakları başkanı Kazım Erdi Aktunç yaptı. Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım konuşmasına katılımcıları ve ekranları başındaki ülkücüleri selamlayarak başlayan Yıldırım şu ifadelere yer verdi. İçinde bulunduğumuz mübarek üç ayların, Türk ve İslam alemine huzur getirmesini Rabbim´den diliyor, her birinizin geçmiş kandilini kutluyorum.

Şehadetinin sene-i devriyesinde dualarla andığımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz başta olmak üzere tüm ülkücü şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. Yine Gara Operasyonu´nda şehit düşen askerlerimiz ve sivil vatandaşlarımız nezdinde ülkemiz için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum diyen Yıldırım Rahmetli Hüseyin Nihal Atsız ?herkes bir özleyişle yaşar? demiştir. Bizler Altaylar ve Tanrı Dağları gibi önemli mekânlarımızda yaşamakla beraber; yâd ellerce bizden koparılan, ayrı bırakılan, uzak düşürülen kadim Türk yurtlarının hasreti ile büyüdük. Kaşgar´da zulme uğrayan kardeşimizin derdini derdimiz bildik. Hocalı´da katledilen, anasız-babasız bırakılan çocukları öz kardeşimiz saydık. Telafer´deki Türkmen analarının ağıtlarını duyarken, onları öz analarımızdan ayrı görmedik. Öz vatanlarından sürgün edilen Ahıskalı, Kırımlı, Karaçaylı soydaşlarımızın acılarını yüreğimizde hissettik. Kısacası nerede bir Türk varsa sevincini sevincimiz ve bilhassa kederini kederimiz bildik. İfadelerine yer veren  Yıldım´ ın konuşmasındaki satır başlıkları,

?´ Bağımısız Türk devletleri arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkiler, Türk devletlerinin alfabe birliği, Şuşa İlkokulu, Misak-ı Milli Sınırlarını kapsat-yan 12 Ada sorunu için düzenlenen birlik yürüyüşü ve Ocaktabul projesi gibi yapılan projeler oldu.

Ahmet Yiğit Yıldırım konuşmasını  Sözlerime son verirken, Türk dilinin konuşulduğu, Türk adının yaşatıldığı topraklardaki soydaşlarıma sesleniyorum; memleketin istiklal ve istikbal teminatı Türk gençliğine sesleniyorum; umutsuzluğa kapılmayın, durmayı bir an olsun düşünmeyin. Türk birliği için daha çok çalışacağız, esir düşmüş soydaşlarımızın hürriyeti için savaşmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz, Turan´a giden yolda birlikte yürüyeceğiz. Ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli´nin de dediği gibi 21. Asır, Türk asrı olacaktır. İfadeleriyle noktaladı.

Yıldırım´ın konuşmasının ardından Ülkü Ocakları İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç Genel Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım´a Osmanlı-Pars kılıcı hediye etti.

 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım´ın konuşmasından sonra sıra ödüllerin sahiplerini bulmasına geldi. Törende çeşitli dallarda Türk Dünyasına hizmet etmiş kişi ve kurumlara ödülleri takdim edildi.

İŞTE ÖDÜL ALAN KİŞİ VE KURUMLAR

 

Yılın Onur Ödülü: Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli. Ödülü Bahçeli adına Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım aldı.

 

Yılın Akdemisyeni Ödülü: İÜ. Rektör yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal

 

Yılın Basın-Medya Ödülü: Star Tv Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik

 

Türk Dünyasına Yılın Hizmet Ödülü: Baykar (Haluk Byaraktar)

 

Yılın Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü: Ahi ve Sanayici İş Adamları Derneği (İbrahim Çam)

 

Yılın Yazarı Ödülü: ?´Çekiç İle Örs Arasında Mehmet Akif Ersoy´´ eseriyle Ahmet Güner Sayar

 

Yılın Türk Kültüne Hizmet Ödülü: Türk Lehçeleri Haritası (Süleyman Aydın)

 

Yılın Sanatçısı Ödülü: Erol Sayan

 

Yılın Tv Programcısı Ödülü: Bengü Türk Tv Genel Yayın Yönetmeni Metin Özkan

 

Yılın Müzik Ödülü: Börteçine adlı eseriyle  Mustafa Yıldızdoğan

 

Yılın Projesi Ödülü: Turan Kupası ( Gürkan Teoman ve Porf. Dr. Erdal Bay)

 

Yılın Türk Dünyası Etkinliği Ödülü: Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal bilimler Kongresi (Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı