Tarih: 19.10.2020 21:12

ABD basınında flaş iddia! Beyaz Saray yetkilisi Şam´ı ziyaret etmiş

Facebook Twitter Linked-in

Wall Street Journal gazetesinin üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre, 10 yıldan uzun süredir Suriye rejimi ile ABD hükümeti arasındaki ilk temas bu yılın başında kuruldu ve Patel, Şam´a ziyaret gerçekleştirdi.

Patel, Şam ziyareti esnasında Esed rejiminin elinde rehin bulunduğuna inanılan iki ABD vatandaşının salıverilmesi için "gizli görüşmeler" yaptı ancak görüştüğü kişilerle ilgili detaylı bilgi paylaşılmadı.

Ziyarette 2012´de Suriye´de ortadan kaybolan ABD vatandaşı serbest gazeteci Austin Tice ve 2017´de Suriye rejiminin kontrol noktalarından birinde durdurulduktan sonra bir daha haber alınamayan Suriye kökenli ABD´li terapist Macid Kamalmaz´ın salıverilmesi için çalışıldığı belirtildi.

Öte yandan, bu iki kişinin dışında en az 4 ABD vatandaşının daha Esed rejiminin elinde rehin tutulduğuna inanılıyor.

- Trump´ın Esed´e mektup yazdığı iddiası

Kaynaklar, mart ayında Trump´ın, Beşşar Esed´e gizli mektup yazdığını ve Tice´ın serbest bırakılması için doğrudan diyalog çağrısı yaptığını öne sürerek, geçen hafta da Lübnanlı üst düzey güvenlik yetkilisi Abbas İbrahim´in Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O´Brien ile aynı konuyla ilgili görüştüğünü iddia etti.

Konuya yakın kişiler, görüşmeler sonucu Suriye rejimiyle çok fazla yol alınamadığını kaydetti.

ABD ile Suriye yönetimleri arasında Şam´da bilinen en son görüşme 2010 yılında gerçekleşmişti. ABD, 2012´de Suriye iç savaşında Esed rejiminin eylemleri nedeniyle diplomatik ilişkileri kesmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —