Tarih: 04.04.2020 09:18

ABD Başkanı, muhbiri kovdu

Facebook Twitter Linked-in

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı ve kendisine azil soruşturması açılmasına yol açan telefon görüşmesine ilişkin muhbir raporuyla ilgilenen Başmüfettiş Michael Atkinson´ın işine son verdi.

Trump, Senato İstihbarat Komitesine gönderdiği mektupta, İstihbarat Toplumu Başmüfettişi Atkinson´ın işine son verildiğini bildirdi.

"ARTIK GÜVENEMEM"

Mektupta, başmüfettiş olarak atadığı kişilere duyduğu güvenin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Trump, "Artık Atkinson´a güvenmem gibi bir durum söz konusu olamaz." ifadesini kullandı. Atkinson´ın görevinden 1 ay içinde ayrılacağını belirten Trump, yerine aday göstereceği ismi yakın zamanda belirleyeceğini kaydetti.

MUHBİR MEKTUBU TRUMP´IN AZİL SORUŞTURMASINI BAŞLATMIŞTI

Adı açıklanmayan bir "muhbir" tarafından yazılan raporda, Trump´ın, Demokrat rakibi Joe Biden ve oğluna yönelik Ukrayna´da soruşturma yapılması için, temmuz ayındaki telefon görüşmesinde Zelenskiy´e baskı yaptığı belirtilmişti.

Başmüfettiş Atkinson, bu rapor hakkında Kongreyi bilgilendiren ilk isim olmuştu. Temsilclier Meclisi, eylül ayında Trump hakkında azil soruşturması açmıştı.

Yaklaşık 5 aylık süreçte Temsilciler Meclisinde aralık ayında iki azil maddesiyle suçlanan Trump, 5 Şubat günü Senatoda yapılan oylama sonucunda her iki suçlamadan da aklanmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —