ABD Irak´tan çaldığı tarihi eserleri iade edecek

12.06.2019 09:42:34

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Saddam Hüseyin´in devrilmesinin ardından ABD askerlerinin Irak´tan çaldığı binlerce tarihi eserin, ülkeye geri getirileceğini açıkladı.

Dünyanın en kadim uygarlıklarına ev sahipliği yapmış ve tarihin beşiği olarak kabul edilen topraklarından biri olan Irak´ın başkenti Bağdat, 2003 yılında ABD askerleri tarafından işgal edilmişti.

Masallara, efsanelere konu olan, güzelliğiyle hayran bırakan Bağdat´ın içeriğindeki çok sayıda tarihi eser de yine ABD askerleri tarafından talan edilmiş, yağmalanmıştı.

ABD Irak´tan çaldığı tarihi eserleri iade edecek

ESERLER İADE EDİLECEK

Irak Ulusal Müzesi´ni gezen Başbakan Adil Abdülmehdi, Saddam Hüseyin´in ardından ABD askerlerinin Irak´tan çaldığı binlerce tarihi eserin, ülkeye geri getirileceğini ifade etti.

Açıklamada, Abdülmehdi´nin Ürdün´den birçok sayıda tarihi eserin iade edildiğini hatırlattığı ve ABD´nin Irak´tan çalınmış 15 bin tarihi eserin yakın zamanda ülkeye iade edileceğini duyurduğu belirtildi.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Abdülmehdi´nin Irak´ın dünya medeniyeti için tarihi miras niteliği taşıdığını vurguladığı, ülkenin bugünü ve yarınını için bu tarihi mirasa sahip çıkılması gerektiğini aktardığı kaydedildi.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki