ABD: Usame bin Ladin´in oğlu öldü

1.08.2019 08:32:25

ABD istihbaratı, El Kaide´nin eski lideri Usame bin Ladin´in oğlu Hamza bin Ladin´in öldüğü yönünde bir bilgiye sahip olduğunu iddia etti.

Amerikan NBC kanalına konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen üç yetkili, Hamza bin Ladin´in öldüğüne inandıklarını açıkladı.

Yetkililer, Hamza bin Ladin´in nerede, ne şekilde öldüğüne ve ABD´nin bunda dahlinin olup olmadığına ilişkin detaylara ise girmeyeceklerini ifade etti.

"ABD´NİN DAHLİ VAR"

Öte yandan Amerikan CNN kanalına konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir başka üst düzey yetkili de Hamza bin Ladin´in ölümünde ABD´nin dahlinin olduğunu, ancak detaya giremeyeceğini belirtti.

Beyaz Saray, AA muhabirinin konuyla ilgili sorusuna hemen yanıtlamazken, ABD Başkanı Donald Trump, basın mensuplarının bu yöndeki sorusuna, "Yorum yok" karşılığını verdi.

BAŞINA 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU

ABD Dışişleri Bakanlığı, mart ayında Hamza bin Ladin´in başına 1 milyon dolar ödül koymuştu.

Bakanlık, "El Kaide örgütü içinde yükselen lider" olarak tanımladığı Hamza bin Ladin´i 2015 yılından bu yana örgüt militanlarını ABD üslerine saldırmaya teşvik eden videolar çekmekle ve 2011´de öldürülen babası Usame bin Ladin´in intikamını almaya çalışmakla suçlamıştı.

Hamza bin Ladin 2017 yılından bu yana "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist" statüsünde bulunuyordu.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki