ABD´de Trump´a destek düşüyor

9.06.2020 10:04:50

Amerikan CNN´in yaptığı son ankete göre Trump´a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 43. Joe Biden´ın oranı ise yüzde 55.

Amerika´da başkanlık seçimleri için geri sayım başladı.

Geçtiğimiz dönemde ABD Başkanı Donald Trump´a karşı açık bir şekilde Hillary Clinton´ı destekleyen CNN, şimdi de Joe Biden´dan yana durmaya başladı.

TRUMP´I BEĞENENLERİN ORANI

SSRS Araştırma Şirketi tarafından CNN için 2-5 Haziran´da 1259 kişi ile yapılan ankette Trump´ın başkanlığını beğenenlerin oranı yüzde 38 ve beğenmeyenlerin oranı yüzde 57 olarak açıklanırken kalan yüzde 5 fikir belirtmedi.

Aynı şirketin mayısta yaptığı anketlerde Trump´a destek oranı yüzde 45 düzeyindeydi.

 

Ankette katılımcıların yüzde 31´i Trump´ın ırkçılık konusunu ele alış biçimini beğendiğini belirtirken, beğenmediğini söyleyenlerin oranı yüzde 63 oldu.

BİDEN MI TRUMP MI

Diğer taraftan, bugün seçim yapılsa kimi tercih edecekleri sorulan katılımcıların yüzde 43´ü Trump´ı destekleyeceğini söyledi.

Trump´ın Demokrat rakibi eski Başkan Yardımcısı Joe Biden´ı destekleyeceklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 55 olarak açıklandı.

Mayısta yapılan ankette Biden´a destek yüzde 51 ve Trump´a destek yüzde 46 düzeyindeydi.

Trump´a desteğin düşmesinde siyahi Amerikalı George Floyd´un Minnesota eyaletinde gözaltına alınırken öldürülmesinin ardından başlayan olaylara karşı Trump´ın askeri güç kullanma tehdidinin etkili olduğu ifade ediliyor.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki