Abdullah Öcalan `çözüm süreci` için tarih verdi

7.10.2014 19:28:56

Mehmet Öcalan, İmralı ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada ağabeyi Abdullah Öcalan`ın çözüm süreci için "15 Ekim`e kadar bekleyeceklerini, ondan sonra yapacak bir şey kalmaz" dediğini aktardı.

Abdullah Öcalan`ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecine yönelik mesajları aktaran Mehmet Öcalan, ağabeyinin "Çözüm için 15 Ekim’e kadar bekleriz. Ondan sonra yapacağımız bir şey kalmaz" dediğini söyledi.

Öcalan şunları söyledi:

``Oyalama taktiği ile bu işler çözülmez. Devletin kendi çıkardığı yasalara biraz da kendisi uyması gerekir. Çözüm süreci deniyor avukatlar kaç seneden beri yanımıza gönderilmiyor` diyor.

`Avukatlar gelmiyor, hem hukuksal sorunlarımız vardır hem de uluslararası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nde mahkemelerimiz vardır.

Yani böyle bir çözüm yürüyebilir midir, çözüm için` diyor. `15 Ekim`e kadar yani biz bekleriz, gelen heyetlere dediklerimizi onlara aktarırız, ondan sonra da yapacağımız bir şey kalmaz` dedi. `Çözüm diye bir şey yoktur da` dedi, `müzakere diyorlar, müzakere diye bir şey yoktur da` diyor. `Yapay bir yapıdır` diyor.

`Artık yapacak bir şeyimiz kalmamıştır ve kalmayacaktır` diyor. Çözüm süreci için bu şekilde değerlendirmeler yapıyor.``

`CENAZE TALEBİ OLMADI`
Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan`ın yüksek tansiyon ve şeker hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden ablası Havva Keser`in (75) cenazesinin nerede toprağa verileceğine ailesinin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Mehmet Öcalan, ``Ailesi Öcalan`ın cenazeye katılmasını istiyor. Abdullah Öcalan`ın cenazeye katılma talebi var mı?`` sorusu üzerine de "Hayır, hayır, hayır. Normal bir cenazedir. Herhangi bir talepte bulunmadı. Ailesinin talebini bilmiyorum. Onu ailesine sorarsınız, biz burada o konuyu değerlendirmedik, gündeme gelmedi`` diye konuştu.

`KOBANİ DİRENECEK`
Öcalan, ``Kobani ile ilgili görüştünüz mü?`` sorusuna, ``Ağabeyimin görüşü şu; sonuna kadar Kobani`deki insanlarımız direnecekler. IŞİD`in olduğu yerde ve Kürtlerin yaşadığı bölgelerde, nerede IŞİD varsa sonuna kadar onlarla mücadele edilecektir. Sonuna kadar direneceğiz, yani IŞİD`e hiçbir taviz vermeyeceğiz. IŞİD yapay bir örgüttür, IŞİD`i destekleyen hükümetler ve insanlara yarın IŞİD büyük sorun olacak. O tepki onlara da olacaktır. Demokratik ülkelerden eğer kim bu IŞİD`i destekliyorsa, o en büyük zararı o ülkeye veriyor. IŞİD`e sonsuza kadar direneceğiz, direnmek zorundadır halkımız`` yanıtını verdi. 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki