Abdülmetin Balkanlıoğlu´nun cenaze namazını Mahmud Efendi Hazretleri mi kıldıracak?

21.06.2018 09:39:31

İsmailağa Cemaati´nin önemli isimlerinden biri olan ve kendine özgü sohbetlerle milyonlarca vatandaşın sevgisini kazanan Abdülmetin Balkanlıoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Peki Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca´nın cenaze namazını Mahmud Efendi (U

İsmailağa Cemaati´nin önemli isimlerinden biri olan ve kendine özgü sohbetlerle milyonlarca vatandaşın sevgisini kazanan Abdülmetin Balkanlıoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Peki Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca´nın cenaze namazını Mahmud Efendi (UstaosmanoğluHazretleri mi kıldıracak?

Sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonrası İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırılan Abdülmetin Balkanlıoğlu, yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Abdülmetin Balkanlıoğlu´nun Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde vefat ettiği ve savcının morgda incelemeler yaptığı öğrenildi. Abdülmetin Balkanlıoğlu hocanın kardeşi olan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, Abdülmetin BalkanlıoğluHoca´nın vefat haberini doğruladı. Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca´nın cenazesi yarın ikindi namazına müteakiben Fatih Camii´de kılınacak. Abdülmetin Balkanlıoğlu´nun naaşı Sakızağacı Şehitliğinde toprağa verilecek.Cenaze namazını ise Mahmud Efendi Hz. veya İsmailağa Cemaati´nin önde gelen isimlerinden birinin kıldırılacağı konuşuluyor. Büyük kanaat ise Cübbeli Ahmet Hoca´nın cenaze namazını kıldıracağı yönünde.

BAYRAMI MEDİNE´DE GEÇİRDİ

Abdülmetin Balkanlıoğlu, on bir ayın sultanı ayını idrak ettikten sonra Ramazan Bayramı´nı kutsal topraklarda Medine-i Münevvere´de geçirmişti. Kutsal topraklarda gerçekleştirdiği Ramazan Bayram umresinde Türkiye´deki Müslümanlar için kutsal beldeler Mekke ve Medine´den dualar eden Bakanlıoğlu Hocaefendi, dönüşünün hemen akabinde tebliğ ve irşad çalışmaları için Anadolu´yu dolaşmayı planlıyordu.

ABDÜLMETİN BALKANLIOĞLU KİMDİR?

Abdülmetin Balkanlıoğlu, 1958 senesinde Sungurlu´ya bağlı Aşağıfındıklı´da dünyaya geldi. 1977 senesinde Çorum İmam-Hatip Lisesi´ni bitirdi.1986 senesinde girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ni yarıda bıraktı. Arapça eğitimini Emin Saraç Hoca´dan alan Balkanlıoğlu 1977 tarihinde Şile´de Ağca Hacıköyü´nde imamlık vazifesine başladı. 1978 senesinde Sarıyer Rumeli Efendi Köyü Camii´nde görev yapan Balkanlıoğlu, 1980 senesinde Eminönü Hoşkadem Camii´nde, 1983?de de Fatih Müftülüğü´ne bağlı Acemoğlu Camii´nde görev aldı. Bu dönemde Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanlığı´nı yürüttü. Daha sonra, Küçükçekmece ilçesine bağlı Kayabaşı Köyü´ne tayin olan Abdülmetin Balkanlıoğlu, oradan da emekliye ayrıldı. Abdulmetin Balkanlıoğlu evli ve iki çocuk babasıdır. Abdülmetin Balkanlıoğlu Hocaefendi, 20 Haziran 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Abdulmetin Balkanlıoğlu´nun Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde vefat ettiği öğrenildi.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki