AFET BİLİNCİ HAYAT KURTARIR

3.03.2020 20:52:06

Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ÇEKUT, ilçedeki okul, site ve mahallelerde Temel Afet Bilinci egitimleri ile vatandaşlara afet anında 72 saatin önemini anlatıyor.

Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ÇEKUT´un eğitim ekipleri, Temel Afet Bilinci Egitimleri´ne basladi. ÇEKUT ekipleri, egitimlerle 7´den 70´e her yastan Çekmeköylü´nün afet öncesi ve sonrasinda yapilmasi gerekenler konusunda bilinçlendirilmesini hedefliyor. Ilk ve Orta dereceli okullar, liseler, siteler, fabrikalar gibi merkezlerde baslayan egitimlerde; deprem öncesi yapilmasi gerekenler, deprem sirasinda yapilmasi gerekenler, deprem sonrasinda yapilmasi gerekenler ve afetlerde ilk 72 saatin önemi gibi basliklar altinda hayat kurtaran bilgiler paylasiliyor. Sivil savunma uzmanlari tarafindan verilen egitimlerde, teorik ve uygulamali anlatimlarin yani sira videolu anlatimlara da yer veriliyor.  

 

Subat 2020´de baslayan egitimlerde Subat ayi içerisinde 1.376 kisiye afetlerin en az hasarla atlatilmasi için bilgilendirmeler yapildi. ÇEKUT yetkilileri,  okul ve sitelerde devam edecek egitimlerin, 0216 600 0 600 numarali telefondan talep edilmesi durumunda mahallelerde belirlenen yerlerde de verilebilecegini belirttiler.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı