Alanya´ya tatile geldi Müslüman oldu

7.09.2020 21:29:08

Alanya´ya tatile geldi Müslüman oldu

Alanya´ya tatil için gelen ve İslamiyet´i araştırarak Müslüman olmak isteyen Rus vatandaşı Aleksei Belyi İlçe Müftülüğüne giderek başvurdu.

Burada kendisi için Müftülük makamında ihtida merasimi düzenlendi.

KELİME-İ ŞEHADET GETİRDİ, İSLAMİYETİ SEÇTİ

Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından İslamiyet hakkında Aleksei Belyi´ye bilgiler verildi.

Müftü İlhan, ?Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)´dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur´an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. O´nda bildirilenlerin bütününe şeksiz, şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslâm´a girmek; Allah´a, Muhammed Mustafa (s.a.s)´in Allah´ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı ?Kelime-i Şehadet´ ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz? dedi.

İSMİ ALİ OLDU

Müftü İlhan´ın konuşmasının ardından Aleksei Belyi Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Belyi´nin bir hayli heyecanlı ve mutlu olduğu gözlendi. İsmini değiştirmek istediğini belirten Belyi yeni isminin ?Ali´ olmasını talep etti. Daha sonra ihtida belgesini Ali´ye takdim eden Alanya Müftüsü İlhan, Müslüman olmasından dolayı kendisini tebrik ederek Rusça mealli Kur´an-ı Kerim hediye etti.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki