Aromatik İklim Kuşağındaki İskilip Meyveleri Çalıştayı Bolu-Çorum İskilipliler Derneği´nin katkılarıyla Bolu´da yapıldı.

31.10.2018 23:29:59

Aromatik İklim Kuşağındaki İskilip Meyveleri Çalıştayı Bolu-Çorum İskilipliler Derneği´nin katkılarıyla Bolu´da yapıldı.

Aromatik İklim Kuşağındaki İskilip Meyveleri Çalıştayı Bolu-Çorum İskilipliler Derneği´nin katkılarıyla Bolu´da yapıldı. (BAİBÜ) Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat Fakültesi´ndeki çalıştayın açılışını BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptı. Çalıştayın açılışına katılan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan yapmış olduğu konuşmasında her zaman Bolu Belediyesi olarak İskiliplilerin yanında olduğunu ifade ederek desteklerini belirtti. Bolu ÇORDER Başkanı Fikret KISAR İskilipli Alimler Sempozyumu´ndan sonra yapılan ikinci toplantımızın ilçemizin tanıtımına katkı sunacağını, İskilip topraklarında aromatik meyvelerin yanı sıra tarihe mâl olmuş meşhur alimlerinde yetiştiğini söyledi. Toplantının bilimsel içeriğini önemsediğini belirten Bitlis Eski Valisi Orhan Öztürk, Türk tarımının ve üreticisinin küresel tarım şirketlerine karşı korunması gerektiğini belirtti. BAİBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz 20 yılı aşkın süredir İskilip´de yapmış olduğu çalışmaları anlatıp, tescillenen ve tescillenme sürecinde olan meyve çeşitleri hakkında bilgiler verdi. Karadeniz ayrıca (İSTARGE) İskilip Tarımını Araştırma-Geliştirme Derneği Başkanı Osman Çakır´a destekleri için teşekkür etti. Çalıştaya İskilip´den, Bolu´da yaşayan Çorumlulardan, üniversite akademisyenlerinden ve öğrencilerden oluşan geniş kapsamlı bir katılım gerçekleşti. İskilip cevizinin ABD cevizine göre üstünlüğünü anlatan Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen ise dinleyicilere ?Ceviz yeyin genç kalın, ceviz Parkinson ve Alzheimer hastalıklarının koruyucu can simitleridir? tavsiyesinde bulundu. Çalıştay katılımcılara sertifika takdimi ve yöresel İskilip meyveleri ikramı ile son buldu. Çalıştay sonrası katılımcılara ve misafirlere Üniversite Yaşam Merkezi´nde meşhur İskilip Dolması ikram edildi.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki