AYGAD

20.04.2011 11:49:25

AYGAD

AYGAD, İstanbul Anadolu Yakası`nda yayıncılık yapan 40 gazetenin imtiyaz sahibi tarafından 01 Ekim 2010 tarihinde gazetecilerin içerisinde bulunduğu mevcut durumu düzeltmek ve mesleğin itibar kaybının önüne geçmek ve yerel gazeteciliğin hak ettiği konuma gelebilmesi amacıyla 34-164/169 kod numarasıyla kurulmuştur.

 

05.03.2011 tarihli yönetim kurulu kararı ile dernek üyelerinin toplumsal ilişkilerini kuvvetlendirmek,  Anadolu Yakası`ndaki yönetici ve bürokratlarla üyelerimizi tanıştırmak, derneğe bir yer ve teknolojik imkanlar sunmak üzere bir gece düzenlenmesine karar verilmiş ve gerekli tüm resmi izinler alınmıştır.

 

Son günlerde derneğimizi aleni ve ima yoluyla hedef alan, hiç bir dayanağı ve mesneti olmayan tamamen iftira üzerine kurgulanmış bir takım sözde açıklamaların olduğunu görüyoruz.

 

Bütün sivil toplum kuruluşlarnın en tabii ve kanuni hakkı olan dayanışma gecesini hedef alabilecek kadar art niyetli, basın meslek ilkeleriyle hiç bir şekilde bağdaşmayan, kamusal hizmet veren kurumumuzu ve diğer sivil toplum kuruluşlarını da hedef alan yayınlara karşı hukuksal süreci 8 ayrı dava açarak başlatmış bulunuyoruz.

 

Türkiye Cumhuriyeti Bağımsız Mahkemelerinin adaleti hızlı bir şekilde tecelli ettireceğini olan inancımızın tam olduğunu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

 

Hakaret ve iftira dolu yayınların sebebinin yerel medya mensuplarının bir araya gelerek ilkeli ve dürüst bir çalışma ortamı oluşturmalarını ve bu ortamın da bu tür yayın yapan kişileri engelleyecek olmasından kaynaklandığını çok iyi bilmekteyiz.

 

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada derneğimiz üyeleri arasındaki sarsılmaz birlik ve beraberlik devam edecektir.

 

Asılsız ithamlarla,  kişi ve kuruluşları mağdur durumda bırakan gazetecilik kisvesi altına gizlenen bu kişilere karşı hukuksal mücadelemiz her zaman devam edecektir.

 

Basın meslek ilkelerine uygun yayınlarımız ve güçlü birlikteliğimiz ile bu kişilerin gerçek yüzünün en kısa sürede kamuoyuna gösterileceğini önemle duyuruyoruz.

 

" AYGAD AÇIKLAMA "

 

 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki