AK PARTİ MALTEPE İLÇE BAŞKANINDAN

28.04.2011 16:05:32

AK PARTİ MALTEPE İLÇE BAŞKANINDAN

Vandalizm ve Siyaset?

Tabii ki; haklısınız. Bu iki kavramın yan yana gelmesi tabii ki; ne olağan ne de doğrudur. Lakin yazarken bile bu kavramları yan yana getirmekte zorlanıyorum. Bazıları bu iki kavramı hayatlarının içine, siyaset etme kültürlerinin içine gayet doğal bir biçimde yerleştirmekte, daha da öteye giderek bundan gurur duymaktadırlar. Vandallıklarından gurur duyan ve bununla var olanların yaptıkları fiillere temsil ettiklerini zannettikleri siyasi çatının da ses çıkarmıyor olması üzüntü ve hayal kırıklığımızın temel kaynağıdır.

Serzenişimin sebebi, bir AK Parti mensubu olarak emek ve heyecan ile hazırladığımız kutlama ve bilgilendirici pankartlarımızın, faili mâlum siyasi vandalizme kurban gitmesidir. Herkesin kanun ve hukukun çizdiği sınırlar içinde kendini ifade etme hakkını, sadece sahip olduğu AK siyaseti ve AK görüşü sebebi ile, kendini çağdaş olarak tanımlayan ve yeni bir umut olarak kendini halka takdim eden CHP zihniyetinin iktidarda olduğu Maltepe ilçesinde, kullanamıyor olması; doğuştan demokrasi anlayışlarındaki özür ile mâlul bir siyasi zihniyetin ancak kadim geleneğine uygundur.

Ancak bu vandalizmin icracıları, bu kadim geleneğe yeni merhaleler kazandırmak üzere, AK siyasetin pankartlarına musallat olmayı, itibar vesilesi saymakta, ve yükselen seçim atmosferinden itibar devşirmeye çalışmaktadırlar. Elbette bizim sözümüz, bu tip Vandallara değil, ama onları yönetmesi gereken yetkilileredir. 

Şu bilinmelidir ki; çağdaşlık Vandalizmle gelmez.



1

8 ilde MAHZEN-36 operasyonu: 42 şüpheli yakalandı

2

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısında 7 Filistinli yaşamını yitirdi

3

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Ali Koç Jose Mourinho ile anlaşmaya vardı

4

MSB duyurdu: Pençe-Kilit'te 1 şehit

5

“MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI