5 YILDIZLI ÖĞRENCİ YURDU

5.05.2011 15:02:15

5 YILDIZLI ÖĞRENCİ YURDU

                Yaşanan Haber gazetesi Ekonomik işler koordinatörü Süleyman Kösoğlu Yazı işleri müdürü Barış Arslan Çekmeköy de faaliyet gösteren Özel Mehmet Remzi Yeşilkaya Erkek Öğrenci yurdunu ziyaret etti. Ziyarette yurt müdürü Abdülaziz Duman Tarafından yurt hakkında bilgiler verildi.

                 2010 yılında Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı tarafından açılan, şu anda Çekmeköy Mimar Sinan Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından işletilen Özel Mehmet Remzi Yeşilkaya Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

                 Çekmeköy?de Yeşilkayalar caddesinde faaliyet gösteren yurt, Ümraniye İmam Hatip Lisesi ve Kadıköy İmam Hatip Lisesi ve çevredeki diğer okulların Öğrencilerine yönelik hizmet veriyor. Yurdun Misyonunu? Orta öğrenimde okuyan ve ülkemizde barınan öğrencilerin, yeme, içme, barınma gibi temel ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamak, bununla beraber bedenî, zihnî ve ruhî bakımdan sıhhatli bir şekilde gelişmelerini sağlamak, şahsiyet inşalarına katkıda bulunmak, onların hayata ve üniversiteye hazırlanmalarını gerçekleştirmek? olarak özetleyen yurt müdürü Abdülaziz Duman, şu anda 68 öğrenciye hizmet verdiklerini söylüyor.

                  Türkiye?nin her bölgesinden öğrenci kabul ettiklerini belirten Abdülaziz Duman, bu öğrencilerle bir kardeşlik mozaiği oluşturduklarını, öğrencilerin bu kardeşlik mozaiği içinde yetiştiklerini söylüyor. Ayrıca, öğrencilere yönelik yıl içerisinde yapılan çeşitli sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerin, bahar ayının gelmesiyle bu faaliyetlerin hız kazandığını ayrıca belirtti.  

                    1. dönemde öğrencilerin %75?inin takdir ve teşekkür belgesi aldıklarını belirten Abdülaziz Duman, okullardaki çeşitli yarışmalarda öğrencilerinin önemli dereceler elde ettiklerinin söylüyor. En son ?Anadolu Yakası İmam hatip Liseleri Arası Ezan Okuma Yarışmasında? Muhammet İslam Sav isimli öğrencilerinin 1. Olduğunu belirtiyor.

                   2011?2012 eğitim öğretim yılında yurdun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik Proje Yurt olacağını söyleyen Abdülaziz Duman, Kadıköy İmam Hatip Lisesi Anadolu bölümünü ve Ümraniye İmam Hatip Lisesi Anadolu bölümünü kazanan öğrencilere kapılarının açık olduğunu bu alana yönelik özel program ve seminerlerin olacağını bildiriyor. Yurt ayrıca temizliği ve 5 yıldızlı bir otel konforuyla da dikkat çekmekte.

 

 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki