ÜTFEM`DE ANNELER GÜNÜ

8.05.2011 08:58:07

ÜTFEM`DE ANNELER GÜNÜ

 

Ümraniye ilçesinde faaliyet gösteren, yaptığı etkinliklerle adından bir hayli söz ettiren, Kısa adıyla Ütfem; Ümraniye Turizm ve Folklor Eğitim Merkezi Anneler günü anısına bünyesinde bir resim yarışması düzenledi.

Ütfem Başkanı Aydın Kılıç, Anneler gününün anlamını, sözden resime dökerek anlatmak, Karşılık beklemeden seven annelerimizi sadece bir gün değil, her zaman anmak ve anlamak için, bu önemli ve anlamlı güne katkı sağlamak niyetiyle resim yarışması düzenlediklerini ifade etti.

 

Çocukların annelerine duydukları güven sevgi saygıyı resime aktarmaları, el becerilerini de, hayal güçlerini de geliştireceğini özellikle ifade etti. Bu yarışmanın Çocukların resime karşı yeteneklerini belirlemeye de katkı sağlayacağını söyledi.

Yılın 12 ayında eğitim yaptıklarını anlatan Aydın Kılıç, Ütfem?e yoğun ilgi nedeniyle her talebi karşılayamadıklarından yakındı. Bu duruma gelinmesinde, Öğretmenlerin konservatuar mezunu ve milli eğitimden onaylı olmaları ve mesleğinde uzman olmaları, Ümraniye halkının yoğun ilgisini de beraberinde getirmiştir dedi.  

İçine kapanık öğrencilerin kursumuzda yeteneklerini ortaya çıkarıp sorunu giderdiklerini, ailelerin bizleri bu yönde de değerlendirdiklerine şahit olduklarını anlattı. Müzikte kaliteli bir eğitim sonrasında müzik gurubu kuran, solo programlar yapan bir öğrenci kitlesi oluşturmayı başardıklarını özellikle ifade etti.

Her yaştan insana hitap ettiklerini, torununu ütfem?e getiren dedelerin olduğundan bahsederek, Emekli Müzik Öğretmeni İsa Yıldız?ın bunlardan sadece birisi olduğunu anlattı. Görüştüğümüz emekli Öğretmen İsa Yıldız Torunuyla ilgili sorduğumuz soruya şu şekilde cevap verdi.

 

Farklı bir atmosferi var buranın. Torunuma özgüven yüklediğini hissettim diyor.

Müziğimizle ilgili gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü unutmamak ve kazanımlarımızı torunuma vermek üzere burayı seçtim diyor.    

Buranın aynı zamanda bir mozaik görüntüsünün de olduğunun altını özellikle çizdiğini belirtiyor. Rizeliden Karslısına, Erzincanlısının, Mardinlisinin burada eğitim gördüğünü, bundan da memnuniyet duyduğunu ifade ediyor.     

Sizde ÜTFEM?i Merak ediyorsanız, Merkeze 0216 335 28 37 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki