BAKANLARIMIZ ÇEKMEKÖY`DE

18.05.2011 22:04:40

BAKANLARIMIZ ÇEKMEKÖY`DE

AB`nin, Atatürk`ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşılması açısından şu an en önemli hedef olduğunu belirten Bağış, "AB`nin kendisi de insanlık tarihinin en önemli barış projesidir.

 

Avrupa Koleji Çekmeköy Kampusu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ, Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU, Çekmeköy Kaymakamı Mehmet ARSLAN, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanımız Şahmettin YÜKSEL ile Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet POYRAZ` ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşan BAĞIŞ, Avrupa Koleji gibi okullarda eğitim alan gençlerin kendilerine olan inançları ve öz güvenlerinin artacağını belirterek, "Öz güveni olan bir toplumun, milli mukavemet sağlamak için cami yakma gibi sapıklıklara başvurma ihtiyacı olmaz, kardeşi kardeşe kırdırma gibi bir derdi olmaz`` dedi.

 

AB`nin, Atatürk`ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşılması açısından şu an en önemli hedef olduğunu belirten Bağış, "AB`nin kendisi de insanlık tarihinin en önemli barış projesidir. AB fikri, bizleri bir arada yaşamaya ve barış, huzur içerisinde bulunmaya sevk etmektedir`` dedi. "3 dili aynı anda öğrenen çocuklarımız, sadece Türkiye`nin değil, Avrupa`nın liderleri olacaklar" diyen Bağış, "Ben bu yüzden böyle bir okulun açılışında bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu tür okullarda, bu tür eğitim alan gençlerimizin bir kere ülkeye olan inançları artacak, kendilerine olan inançları ve öz güvenleri artacak. Öz güveni olan bir toplumun, milli mukavemet sağlamak için cami yakma gibi sapıklıklara başvurma ihtiyacı olmaz, kardeşi kardeşe kırdırma gibi bir derdi olmaz.

 

Öz AB standartlarını yakalamış bir toplumun çağdaş, şeffaf, herkesi kucaklayan bir anayasayagüveni olan, kavuşmakla ilgili endişeleri olmaz" dedi. Bağış konuşmasını, "Biz birbirimizi değiştiremeyeceğimizi kabullenip, birbirimizi olduğumuz gibi sevmeye başlarsak, Avrupa Koleji`nin çocuklarımıza vermeye çalıştığı eğitimi hepimiz doğru algılayabilirsek Türkiye`nin önü çok açıktır" şeklinde tamamladı.

 

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında, sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinin ancak mesleki ve teknik eğitimle mümkün olduğuna dikkat çekti. Milli Eğitim`de yaptıkları çalışmalar ile ilgili de bilgiler veren Nimet Çubukçu, özellikle mesleki eğitim payını artırdıklarının altını çizdi. Çubukçu, "Eğitim sistemi içindeki mesleki eğitim payını son 8 yılda yüzde 28`den yüzde 45.06`ye çıkardık. Türkiye`nin en önemli ve öncelikli gündem maddesi olan işsizliğin azaltılması ve nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması noktasında hükümet olarak bütün kaynaklarını seferber ettik. Mesleki ve teknik eğitime yapılan yatırım bu alandaki hızlı değişmelerde dikkate alındığında devletin imkanlarıyla gerçekleşemeyecek kadar pahalıdır ve devletle sektör arasında güçlü bir iş birliğini gerektirmektedir. Mesleki ve teknik eğitimin daha esnek, ülkenin ihtiyaç ve beklentilerin doğrultusunda kendini sürekli geliştiren, geçişkenliğe imkan sağlayan yeni bir yapıya kavuşması sürecinde özel sektörün daha fazla katkı yapması gerekmektedir" dedi.

 

Konuşmalardan sonra Bakanlar ve Avrupa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Talip Emiroğlu ile diğer davetliler hep birlikte okulun açılışını yaptı. Davetlilere okulla ilgili bilgi veren Emiroğlu, Arupa Koleji`nin 8 bin metrekare alanda, 700 öğrenci kapasiteli, 120 çalışanı bulunan bir okul olduğunu belirtti.

 

Avrupa bilincini geliştirmek için Brüksel`de kurulan ve finansmanı büyük ölçüde Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan Avrupa Koleji, 1949`da AB kurumlarına bürokrat yetiştiriyor.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki