ÜTFEM YARENLER GECESİ

7.06.2011 11:46:05

ÜTFEM YARENLER GECESİ

Ümraniye Turizm Folklör Eğitim Merkezi her yıl geleneksel hale getirip organize ettiği Yarenler Gecesi adlı programını Çavuşbaşı?nda gerçekleştirdi. Mesire alanı olması nedeniyle piknikçi ailelerin de ilgisini çeken etkinlik keyifli anlara da sahne oldu.

4 Haziran Cumartesi günü düzenlenen etkinlik saat 14:00?te başladı. Dernek bünyesinde eğitim almış çok sayıda öğrenci, aileleri ve davetli misafirlerin katıldığı organizasyonda bir yılın emeğini sergileyen kursiyerler büyük beğeni ve alkış aldı. Her biri özenle hazırlanmış ve almış oldukları müzik eğitimin kendilerine vermiş olduğu haz ile sahnede yerlerini aldı. Saz eşliğinde söylenen türküler, ritim eşliğindeki oyunlar, halk oyunları, gitar ve kemençe beğeni ile izlenerek büyük bir beğeni ve alkış aldı.

Etkinlik ile ilgili görüştüğümüz dernek kurucu üyelerinden ve dernek hocalarından Aydın KILIÇ, bu tür organizasyonlarda, kursiyerlerin müziğe olan ilgisinin daha da arttığını, müziği ve eğitimini almış oldukları enstrümanları daha da benimsediklerini gözlemlediklerini ifade etti. Bu ve benzeri organizasyonların sürekliliğinden de bahseden KILIÇ, ÜTFEM?in ?GELECEĞE ve KÜLTÜRÜMÜZE AÇILAN BİR PENCERE? olduğunu ve bu pencerenin hiç kapanmaması için çalıştıklarını söyledi.



1

8 ilde MAHZEN-36 operasyonu: 42 şüpheli yakalandı

2

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısında 7 Filistinli yaşamını yitirdi

3

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Ali Koç Jose Mourinho ile anlaşmaya vardı

4

MSB duyurdu: Pençe-Kilit'te 1 şehit

5

“MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI