TRAFİK ÇİLESİ SONA ERİYOR

12.06.2011 17:36:19

TRAFİK ÇİLESİ SONA ERİYOR

 

Sultanbeyli?nin trafik sıkıntısına çözüm olacak Mecidiye Köprülü Kavşağı çalışmaları başladı. Projenin tamamlanması için hedef, 2011 yılsonu?

Beklenen projenin çalışmaları başladı, Mecidiye Köprülü Kavşağı inşaatı için, ekipler hız kesmeden çalışıyor.

Sultanbeyli Mecidiye kavşağı, ilçenin hızla artan nüfusunun getirdiği trafik yoğunluğuna cevap veremiyor, kavşak günün her saatinde yoğunluğuyla vatandaşa adeta çile çektiriyordu. Sultanbeyli?nin ulaşımını rahatlatmak adına TEM bağlantı yolları projesine öncelik verilmiş ve çalışma hızla tamamlanarak geçtiğimiz ay hizmete açılmıştı. Bu büyük projenin tamamlanmasının hemen ardından ise Mecidiye kavşağı için kollar sıvandı. Bu yoğunluğun ortadan kaldırılması için çalışan ekipler, hafta sonu Mecidiye Köprülü Kavşağı inşaatına başladı.

Projenin detayları

Kavşak trafiğini rahatlatmak adına geliştirilen proje, üç aşamadan oluşuyor. Önce batı istikametinde, kuzey ve güney yan yolları birbirine bağlayacak olan taşıt alt geçidi yapılacak. Ardından doğu istikametinde, yine yan yolları birbirine bağlayan taşıt üst geçidi tamamlanacak. Son aşamada ise yan yollar, TEM otoyoluna doğru kaydırılarak köprünün altından geçirilecek.

Günün her saatinde trafik çilesi yaşatan kavşak, eski yoğunluğundan kurtulacak ve tüm Sultanbeyli ulaşımını etkileyen trafik sıkıntısı sona erecek.

9 milyon TL maliyeti olan projenin bu yılsonuna kadar tamamlanması için ekipler hızla çalışıyor.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki