ORMANLAR HEPİMİZİN SEMİNERİ

12.06.2011 18:12:15

ORMANLAR HEPİMİZİN SEMİNERİ

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ?Ormanlar Hepimizin? seminerinde Sultanbeylili çocuklara orman sevgisi ve çevre bilinci anlatıldı.

Sultanbeyli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), Sultanbeyli Çevre Kültür ve Ahlak Derneği (ÇEV-DER)?in ortaklaşa düzenlediği ?Ormanlar Hepimizin? programı ile ilçe çocuklarına çevre bilinci ve orman sevgisi anlatıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Demir, ?Tabiatı korumak; tüm insanlığı korumak ve topyekûn dünyayı himaye etmektir. Bizim anlayışımıza göre her canlı doğal bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Şehrimizin doğal dokusunu korumak, çevreye dost kentler inşa etmek hepimizin sorumluluğudur.? dedi ve çocuklara çevreye karşı sorumluluklarını hatırlatarak, pil, cam, kağıt gibi atıkların ayrı ayrı biriktirilerek bunun için hazırlanmış kutulara atılmasının önemine değindi.

Ardından sözü alan Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, ?Çevrenin düzenli kullanılması, dünyanın ömrünün uzatılması, insanların teknolojiyi kullanırken doğaya zarar vermemesi, kısaca çevre bilincinin oluşması için buradayız. Bu hafta sadece hatırlatmak içindir, ama gelecekte siz değerli çocuklarımızın daha temiz bir dünyada yaşaması için her anımızda bu özeni göstermeliyiz? dedi.

?Kendi eliyle bir fidan diken öğrenci ?ormanlar hepimizin? diyebilecektir?

ÇEKÜD Yönetim Kurulu Üyesi Genel Sekreter Avukat Abdullah Özhölçek, derneğin yaptığı çalışmaları anlattı ve ?Yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarıyla halkımızı, ağaç dikimlerine ortak ediyor, onların kendi elleriyle doğaya bir fidan dikmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kendi eliyle bir fidan diken öğrenci ?ormanlar hepimizin? diyebilecektir.? şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan ÇEV-DER Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Başarıcı ise ?Allah çevreyi en güzel şekilde bizlerin hizmetine sunmuştur. Onu korumak bizim görevimiz. Kirlendiği takdirde bunun sonuçları yine bizleri etkileyecektir.? dedi.

Program ÇEKUD tanıtım filmi, halk oyunları gösterileri ve Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Mine Kaya?nın okuduğu şiirlerle devam etti.

Orman yangını ihbar hattı 177.

?Orman Sevgisi ve Orman Yangınları? konulu seminer için sahneye çıkan Çevre Yüksek Mühendisi Halil İbrahim Uzun, çizgi filmler ve sunumlarla çocuklara ormanların önemini anlattı ve ?Ormanlar bizim hayatımızı sürdürmemiz için çok önemli. Biz onları seversek onlar da bize misliyle karşılık verir.? dedi. Orman yangınlarını önlemenin yollarını anlatan Uzun, ihbar hattının 177 olduğunu hatırlattı. Uzun konuşmasını ?Bizler bu çevremizin, bu ormanların ve bu canlıların sahibi değiliz. Sadece emanetçileriyiz ve emanete en iyi şekilde sahip çıkmalıyız.? diyerek tamamladı.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki