GENÇ TİYATROCULAR YETİŞİYOR

21.06.2011 07:39:46

GENÇ TİYATROCULAR YETİŞİYOR

Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Okulu mezuniyet töreni Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi?nde yapıldı. İki yıl tiyatro ve drama eğitimi alan 27 öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı ve Kartal Belediyesi onaylı sertifikalarını Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Taş ve Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım verdi.

 

 Yönetmenliğini Erdal Yıldırım?ın yaptığı yetişkin öğrencilerin sergilediği William Sheakspear?ın Machbet oyunu, grotesk, epik ve dramatik öğelerin kullanıldığı deneysel bir çalışmayla sergilendi. Sanat yönetmeni Erdal Yıldırım, asistanı Gökşin Aksan?la birlikte 13 kişiden oluşan yetişkin grubuna Sahne Bilgisi, Beden Dili, Oyunculuk, Tiyatro Tarihi ve Geleneksel Türk Tiyatrosu eğitimi verdi.

 

Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Okulu bünyesinde yetişkin tiyatro eğitiminin yanı sıra 14 tane çocuğa da drama eğitimi verildi. Eğitimde çocukların farkındalıklarını geliştirmeye dönük pratikler amaçlandı. Çocuklar, rol yapmadan oyunla kendilerini keşfederek ?ben? duygusu yerine ?biz? duygusunun sağlandığı paylaşım ve dayanışma ilişkilerinin kurulduğu pratikler yaptı. Hayatta bildiklerini oyunlarla yeniden yorumlayan çocuklar, drama eğitimi sayesinde sosyal zekânın geliştirilmesine dönük birçok pratik çalışma yaptı.

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı