ELİMİZDEKİLERİN KIYMETİNİ BİLİYOR MUYUZ ?

3.07.2011 19:29:20

ELİMİZDEKİLERİN KIYMETİNİ BİLİYOR MUYUZ ?

 

Elimizdekilerin Kıymetini Biliyor muyuz?

Sene 99-2000 mevsim geçiş dönemindeyiz. İlkbaharı uğurluyorum herkes gibi büyük bir coşku ile. Okullar kapanacak ve küçük oğlum sünnet olacak. Ben çoktan girmişim bu moda hazırlıklarımı tamamlamış, günümü saatimi zamanımı, davetlilerimi hatta düğün salonumu bile ayarlamış büyük bir heyecanla oğlumun ilk mürüvvetini görmek istiyorum. Aile büyüklerini geziyor fikir alışverişi yapıyor bir yandan da dualarını alıyorum.

Nasıl olduğu bilinmez, bu heyecan bu karmaşa arasında başıma gelen küçük bir kaza sonucu bacağımdaki tendom bağları zedelendi. Olayın ciddiyetinin farkında olmadan hazırlıklarım tüm hızı ile devam etti. Allah?ın izni ve ailemin desteği ile sünnet merasimi sona erdi. Ama artık bende bitmiştim. Kendimi artık işe yaramaz ve hiç bir şey yapamaz halde buldum. Birkaç ay ailemin desteği ve yardımı ile evde bir nevi hapis hayatı ile geçirdim. Coşku ile beklediğim yaz ayı maalesef ki evde geçti. Hareketsiz bir şekilde evde yattığım dönem beni yedi bitirdi. Bu zaman zarfında ailemin sabrına hayran kaldığımı da belirtmek isterim. İnsan yükü ağırdır.

Biraz da olsa toparlamış cihazlı bir ayakkabı ile destek alarak dışarı çıkabiliyordum. Fakat içsel duygularım hiç düzelmeyecekmiş gibi dibe vurmuştu. Tâki eşimle birlikte doktor kontrolü için evden çıkıncaya kadar. Yolda yürümeye çalışırken karşıdan gelen ve bacakları olmayan bir adamı gördüm. Adam, altına tekerlek görevi yapacak patenler çakılmış bir tahta platform üzerinde oturuyordu. Her iki elindeki ahşap blokların yardımıyla ilerliyordu. Karşıdan karşıya geçmişti ve yaya kaldırımına çıkmak için beş on santimlik kaldırımı aşmaya çalışıyordu. Bir an göz göze geldik. Bizi yüzünde kocaman bir gülümseme ile selamladı. ?Günaydın, Ne güzel bir gün değil mi?? dedi. Ona bakarken birdenbire ne kadar zengin olduğumu fark ettim. İki bacağım vardı, yürüyebiliyordum ve tamamen iyileşme imkanım vardı. Kendime acıdığım ve etrafımdaki insanları üzdüğüm için utanç duydum. O sırada bükük belim doğruldu ve göğsüm kabardı.

O zamandan beri yaşadığım her negatif ve olumsuz olayda muhakkak bir iyi taraf vardır diye düşünüyor, iyi yanlarını bulup görmeye gayret ediyorum. Ve okuduğum bir kitapta yer alan şu duayı ediyorum. ?Allah?ım yaşanılan her şerrin arkasında ki hayrı görmeme yardım et?

Selam ve dua ile?

 

DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ...

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki