SANCAKTEPE SPOR ŞENLİĞİ

3.07.2011 21:17:21

SANCAKTEPE SPOR ŞENLİĞİ

Geleneksel olarak düzenlenen Spor Şenliği Sancaktepe Sarıgazi Stadyumda görkemli bir törenle yapıldı. Sancaktepe Belediyesi tarafından organize edilen Spor Şenliği?nin açılışı renkli görüntülere sahne olurken 2011 yılı içinde başarılı olan sporculara madalya ve ödülleri verildi. Gecenin sonunda ise konser veren sevilen sanatçı Davut Güloğlu binlerce katılımcıyı coşturdu.

Çocuklara spor yapma bilincinin bir ömür boyu uygulanacak bir kültür olarak aşılanmasını, sporu tabana yayarak sadece fiziksel değil, psikolojik ve sosyal faydalarının aşılanmasını amaçlayan şenlik, bireyleri günlük sorunlardan arındırıp yaşarken eğlenmeye, eğlenirken de yaşama bağlanmaya yönlendiriyor.

23 Haziran Perşembe akşamı gösterişli bir kortej yürüyüşü ile başlayan şenlikte birbirinden renkli gösteriler yapıldı. Spor şenliğinde; Sancaktepe Belediyesi Spor Okulları?ndaki öğrencilerin dövizli yürüyüşü, Uzakdoğu sporları gösterileri, 10?lu gruplar halinde futbol, voleybol, basketbol gösterileri, Bitlis Yöresi halk oyunları ve ok atma gösterileri yapıldı.

Sancaktepe Belediyesi`nin organize ettiği Spor Şenliği`nde 2011 yılı içinde başarılı olan sporculara madalya ve ödülleri Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Necmettin Kalkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz tarafından verildi. İlçe genelinde Sancaktepe`de en çok rağbet gören spor dalları ise futbol, güreş, wushu, karete ve kick-boks oldu.

Toplamda 15 branşta eğitim gören genç sporcular, Sancaktepe Belediyesi`nin spora olan yatırımlarından da son derece memnun olduklarını vurguladılar. İlçede son olarak İstanbul`un en iddialı spor kompleksinin temelleri geçtiğimiz günlerde Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından atılmıştı. Yarınların millileri olan Sancaktepeli spor sevdalıları 2011 yılı içinde aldıkları eğitimleri bu şenlikte bir bir sergilerken Uzakdoğu sporcuların şovları izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Sancaktepe?nin geleceğinin asıl sahibi olacak gençlere çok önem verdiklerini ve yatırımlardaki öncelikli hedef kitlenin gençlerin geldiğini belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem: ?Gençlerimizin ihtiyaçlarına dair projeler üretmek, onlara hem fiziksel hem de ruhsal yönden olumlu değer katacak atılımlar yapmak, bize göre ilçemiz için en değerli hizmetlerden... Bugün de gençlerimize, sporu sevdirmek ve spor yapan gençlerimizi desteklemek adına gerçekleştirdiğimiz güzel bir etkinlikte daha sizlerle bir aradayız.? şeklinde konuştu. Erdem konuşmasını: ?Sizler bu gayreti gösterdikçe, bizler de sizlere, gerekli altyapıyı hazırlamak ve başarılarınızı artırmak için yeni yatırım projeleri ile desteğimizi sürdüreceğiz. Tüm sporcularımızı katılımlarından ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Hepimize Sancaktepe?de sporun ve sporcunun daha da güzel yerlere geleceği, sağlıklı günler diliyorum.? diyerek tamamladı. Başkan Erdem konuşmasında kısa süre önce açılışları yapılan ve temelleri atılan 19 projeden de bahsetti.

Gecenin sonunda ise Karadenizli sanatçı Davut Güloğlu sahne aldı. Sevilen eserlerini seslendiren Güloğlu, stadı dolduran yüzlerce hayranlarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Okunan eserlere hep birlikte eşlik eden gençler zaman zaman kendi aralarında horon teperek şenlik coşkusunu doyasıya yaşadı.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki