FUTBOL BİTKİSEL HAYATTA

5.09.2011 08:15:09

FUTBOL BİTKİSEL HAYATTA

FUTBOL  BİTKİSEL  HAYATTA

 

       Futbolumuz şike bataklığına düşmüş bir türlü çıkartılamıyor. Futbolun sadece futbol olmadığı ülkemizde çok farklı şekilde gösterilmekte? Şike ile ilgili başı ciddi şekilde dertte olan takım ve takımlar futbolumuzun önde gelen takımları oldukları için verilecek kararlar mümkün olduğu kadar ötelenmeye çalışılıyor? Hatta kaçınılmaz olarak en iyi niyetle verilecek eksi puan cezalarının büyük takımları  düşme potasına iteceği için olur olmaz formüller bulunuyor. Lige eksi puanla başlama ihtimali olan büyük takımları  ligde tutmak adına 3.sınıf lig usulü olan play off ve play aut  sistemini getirerek eksi puanlar nedeniyle son üç takımın içinde kalma olasılığı yüksek olan büyük takımları play aut sisteminde çok daha avantajlı ve daha iyi kadrolara sahip olacaklarından haliyle ligden düşmeleri normal yollardan da engellenmekte?Ne yazık ki futbolu yöneten para babaları ülke futbolunu tiyatro sahnesine çeviriyor ve bizde sadece izlemekle yetiniyoruz.

      Maalesef bu duruma diğer takımlar sadece seyirci kalıyor nedendir bilinmez. Belki de  yıllardır Anadolu da yaşanacak  şampiyonlukların önüne set olundu! İşte tam sırası gelmişken Futbol da devrim yaşanacakken mağdur takımlar neden seslerini yükseltmiyorlar anlaşılır gibi değil?

        Futbolun başında olan kesimin ne şiş yansın ne kebap misali yanlı geçiştirmelerle çözüm aradıkları  aşikar. Ama şunu bilmelidirler ki   bu durumda adil kararlar vermezlerse ilerde hesabını veremeyecekleri olaylara sebebiyet vereceklerdir.Ülke futbolunu içinden çıkılmaz bir bataklığın içine düşüreceklerdir.Şayet şike mahkemece cezalandırılırsa UEFA ve FİFA nezdinde  çok daha vahim durumlara düşülecek ve ciddi cezalar beklide ülke tarihinde görülmemiş cezalarla karşı karşıya kalacaklardır.Bunu göz önünde bulundurarak biran önce adaleti sağlayıp kangrenli yeri ameliyat etmelidirler yoksa futbolun sadece futbol olmadığını UEFA ve FİFA çok acı bir şekilde bize gösterecektir.

      Futbol artık birilerin paravanı olmaktan çıkartılmalı olması gerektiği gibi AZMİN,HIRSIN,BAŞARININ

Ve centilmenliğin sporu olarak düştüğü yoğun bakımdan çıkartılmalıdır. Biz taraftarlar olarak futbolumuzu ayrım yapmadan desteklemeli ve soğuk kanlı olarak  olayların takipçisi olmalıyız.

 

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

 

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı