KİME SÖYLESEM..?

5.09.2011 08:18:21

KİME SÖYLESEM..?

Kime Söylesem??

Sevgili dostlar bu gün ve bundan sonra sizinle söylenmesi gerekenleri paylaşmak üzere bu sütun üzerinden gördüklerimizi yazacağız. İyi ve kötü davranışları değerlendireceğiz, desteğimizi veya tepkimizi koyacağız.

Bugünkü konumuz Belediyeler ve çevre ilişkileri. Maltepe ve Ataşehir İlçelerinin ortak noktası olan Büyükbakkalköy ve Ferhatpaşa mahallelerinin hudut ayrımını belirleyen Müminler Deresi. İski Yönetmeliğine göre mutlak koruma alanı olan Müminler Deresi toprak döküm alanı olarak kullanılıyor. Ferhatpaşa Mahallesi tarafından geçen Ömerli Havza hattı ve bu hatta göre kesin korunması gerekirken bu alanda imar durumu ve imar uygulaması yoktur. Bu alana yasal olmayan beton santrali ve çimento tesisi kurulmuştur. (1685 Parsel) Ferhatpaşa Mahallesinin imarı konut alanıdır. Son zamanlarda mahalle sakinlerinin Büyükşehir Çevre ve Ataşehir Belediyelerine yaptıkları şikâyetlere rağmen çelik konstrüksiyon iş yerleri, tır parkları, hurdacılar, depolar hız kesmeden devam etmekte olup tüm bu talan ve işgaller belediyelerin göz yumması olmasa yapılamaz. Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi?nin, çevreyi tehdit eden yerleşim alanları içerisinde olmaması gereken beton santralinin nasıl yapıldığını, neden müdahale edilmediğini ve bu duruma nasıl geldiğini halka açıklamaları gerekir. Bu duruma acil müdahalelerini beklemekteyiz.

Mahalle sakinleri tedirgin, tehdit edildiklerini söylüyorlar. Konut alanı olan bölgedeki çirkinliğe biran önce müdahale edilmesini bekliyoruz ve bu sütundan da konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Sevgili dostlar gördüğünüz yanlışları arkasında kim olursa olsun bize yazın. Sizin sesiniz olacağımızdan emin olabilirsiniz.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ



cengiz recber
12.12.2014 15:28:22
benim mumınler deresınde 40 parselde arsam var bu bölge imara acikmidir

1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki