FUTBOL KATLEDİLİYOR

8.10.2011 10:00:41

FUTBOL KATLEDİLİYOR

Futbol evrensel bir spordur. Milyonları peşinden koşturan büyük bir endüstridir. Haliyle futbolun getirisi ve ticari hacmi birçok sektörlerinden öndedir. Milyon dolarların döndüğü futbol son günlerde ülkemizde gündeme bomba gibi düşen şike soruşturmaları ile karışık bir hal almıştır. Futbolun önde gelenlerinin futbol ve TÜRK futboluna nasıl ihanet ettikleri ortaya  dökülmek tedir.  Büyük suçlarla yargılanan bu kişilerin yargılama süreci hala devam etmektedir. Yargı sürecinden sonra suçlu bulunurlarsa futboldan uzaklaştırılacaklar ve  takımları da hiç hak etmedikleri cezalar alacaklar. Haliyle bu durumlardan hem kendileri  hem takımları büyük zarar görecektir, ve en önemlisi dünyanın gözünde Türk futbolunun düştüğü durumdur. Bundan sonra diğer ülkelerin, yabancı futbolcu ve teknik adamların ülke futbolumuza bakış açıları çok farklılaşacaktır.İyi futbolcu ve teknik adamın gelmesi bir hayli zor iken şimdi çok daha zorlaşacaktır.Marka değerimiz düşmüş ve futbol gelirleri çok fazla  düşecektir.En önemlilerinden biride insanlar futbola olan inançlarını yitireceklerdir.    

            

Futbola yapılan şahsi bir hırs  mıdır. Futbolun gücünü elinde tutma arzusu mu  yoksa haksız kazanç sağlamak mıdır ki hepsini de  sayabiliriz. Ama bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacağı aşikar dır. Olan olayların lekelerin silinmesi epey zaman alacaktır. Lekeler silinse de izleri kalacağı kesindir. Futbolumuza bu ihaneti yapanları ne tarih ne futbol nede futbol severler affetmeyecektir.

 

Evet futbolumuz vahim bir hal almıştır, itibarı kalmamış ve güvenirliliği de içler acısı bir hal almıştır.İşte bu duruma düşen futbolumuzu kurtarmak adına çok ciddi adımlar atmamız gerekirken maalesef futbolun önde gelen başkanlarından biri çıkıp şöyle bir açıklama geliyor.

 

Ceza olarak küme düşme yaşanmasın yoksa takımlarımızın gelirlerine çok ciddi küçülmeler yaşanır ve kulüplerimiz zor duruma düşecektir. Bu bana göre dehşet verici bir açıklamadır ve bunun ardı irdelenmelidir. Ne yani son maçında düşme potasına giren bir takıma maçı düşmesin diye verebileceğini mi anlamamız gerekiyor sayın yönetici !Yazık ki ne yazık. 

 

İnsan ister istemez gerilere gidiyor haliyle 95-96 sezonuna şampiyonluğun Trabzonspor un  elin den alınmasına Van sporun o dönem Trabzonspor`la yaptığı  o maça gidiyor insanın aklı o dönemde de bir çok maç için söylentiler çıkmıştı. Fenerbahçe başkanının Trabzon deplasmanına  ?emniyet yeterli olmaz ordu ile koruyun bizi? deyip orduyu Avni Aker   stadının önüne dökmesi bir başka durumdur. Karanlık bir şampiyonluktur 95-96 yılında yaşananlarda bu yıllar sonra hem fener hem Vanlı  hem de Trabzonlu  eski futbolcuların demeçlerinden ve dost sohbetlerinde anlattıklarından anlaşılmaktadır. Evet bu şaibeli şampiyonluktan sonra intihar eden iki hayatının baharındaki gencin hesabını kim ödeyecektir. Acaba yaşanan o şampiyonlukta gerçekten şaibeliyse ve şike yapıldıysa o oluşumun içindeki insanlar o vicdanları ile nasıl yaşıyorlar. Bu kadar olaylardan sonra bunları yapanlara hoş görü gösterecek hiçbir yönetici ve başkanın ve de futbolcunun futbolun içinde yeri yoktur.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki