ÇOCUK AKLI

8.10.2011 11:39:10

ÇOCUK AKLI

Cuma namazı için Esenşehir?de bir camiye gittim. Caminin önüne arabayı park eder etmez arabanın etrafını sekiz yaşlarında üç dört tane çocuk sardı. Arabadan iner inmez ? abii arabana bakalım mı ? ?? dedi. Neden arabaya bakacaksın ki dedim. ? Abii şurdaki çocuklar arabaları çiziyor bizde koruyoruz? dedi. Düşünebiliyor musunuz sekiz yaşındaki bir çocuk kimden nasıl bir şekilde öğrenmişse diğer çocuklarla korkutarak arabaları korumaları karşılığında para istiyorlar. Sonra da biz eğitimden bahsediyoruz. Bu çocuklara el atılmazsa bu şekilde büyürlerse sekiz , on sene sonra insanlardan haraç keserler , adam kaçırırlar her türlü suçu işleyebilirler. Çünkü yaptıklarının normal bir şey olduğunu düşünüyorlar. Amaçları küçük beyinleriyle o an insanları kandırıp para almak ve bunu da kılıfına uydurmuşlar parayı verin arabanıza bakalım ki kimse arabanızı çizmesin..

Bu çocukların vatana millete hayırlı bir insan olabilmeleri için hepimize görev düşmektedir. Elbette eğitim ailede başlar ama ailenin de eğitime ihtiyacı olduğunu düşündüğümüzde bu görev hepimizin. Günümüzde tv?de yayınlanan dizilerde çocuklarımıza sürekli olarak kısa yoldan zengin olma ,yarışmalarda kısa sürede şöhret olup parayı bulma gizliden gizliye öğretildiği için geleceğimiz karanlık görünüyor. Bunun yanında olayın ahlaki boyutları zaten çok çok kötü. Dizinin birinde öğretmenine aşık olan öğrenci, diğerinde hamile kalan lise öğrencisi çocuklarımıza inanılmaz kötü örnek oluyor, ailelerin eli kolu bağlı hiçbir şey yapamıyor. Kaç tane aile televizyonu çocuklarına kontrollü bir şekilde izletiyor?

Sonuç olarak ahlaklı bireyler yetiştirmek ülkemiz için en büyük hazine ve yatırımdır. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Yaşadığım olayla ilgili örnek vermek gerekirse özellikle gecekondu mahallelerinde cami imamlarına oradaki çocukları iyiye, güzele, ahlaklı olmaya sevk etmek için büyük görev düşüyor. Mahalli idarelerin sadece altyapıyla veya kaldırım yaparak görevlerini tamamladıklarını düşünmemeleri gerekir. Özellikle bu çocukların sosyalleşmesi için kültür merkezlerinin aktif bir şekilde kullandırılması veya spor aktivitelerinin yapılması için imkanların oluşturulması gerekiyor. Önce ailemizden başlayarak ülkemize yararlı, saygılı bireyler yetiştirmemiz dileğiyle?

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki