KAÇAK YAPIYA GEÇİT YOK

13.03.2011 11:18:46

KAÇAK YAPIYA GEÇİT YOK

 

KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELE


Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan ve İlçe Emniyet Müdürü Halit Körken?le birlikte, belediye başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, kaçak yapıyla mücadele konusunda net açıklamalarda bulundu.


Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçenin mülkiyet meselesinin temelinde yer alan kaçak yapılaşma meselesine dair açıklamalarda bulunmak üzere bölgedeki yerel basın mensuplarına yönelik bir basın toplantısı düzenledi.
Keskin, konuşmasına, ilçenin kalkınmasının önündeki en büyük engellerden birisinin mülkiyet meselesi olduğunu söyleyerek başladı ve ?Kuruluştan bugüne kadar konunun çözülememesinin temelinde ise kaçak yapılaşma eğiliminin devam etmesi yatıyor.? dedi.


?İzin vermedik, vermeyeceğiz.?
Son günlerde gündemde olan, Japonya depreminden söz eden Keskin, ?Binalara deprem nedeniyle bir şey olmadı, ancak sonrasında meydana gelen tsunami nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Aynı durumda biz olsaydık, bunun sonucunu düşünmek bile istemeyiz. Bu nedenle bugün burada ilçemizin yöneticileri, sayın kaymakamımız, emniyet müdürümüz ve başkan yardımcılarımızın güçlü bir irade beyanında bulunması çok önemlidir? şeklinde konuştu.
Bugüne kadar vatandaşlarla yapılan her toplantıda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ifade ettiğini söyleyen Keskin, ?Bu irademizi açıkça ortaya koymak adına yaptığımız ilk icraatlardan birisi Yapı Kontrol Müdürlüğü?nü kurmak oldu. Bu müdürlüğün asli görevi kaçak yapılaşmayı engellemek ve mücadele etmek olmakla beraber, belediyemizin diğer tüm müdürlüklerini ve personelimizi bu konuda bilinçlendirmek ve bu mücadelenin parçası kılmaktır. Karşılaştığımız tüm psikolojik engellere ve devam eden alışkanlıklara rağmen, bu irademizden asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz.? dedi.
Keskin, ?Bu ilçede yaşayanlar olarak hepimizin birbiri üzerinde hakları var. Şehrin ortak mekânlarını, sosyal donatı alanlarını, okulları, parkları ve camilerini hep birlikte kullanıyoruz. Kaçak yapılaşmayı durdurmamış olsaydık, ihtiyacımız olan bu alanları tamamen kaybetme durumunda kalacaktık.? dedi ve ilçenin nüfusunun giderek arttığını, ruhsatsız yapılaşmanın devam etmesi halinde, ilçenin bu nüfus patlamasını kaldıramayacağını söyledi.


?Artık Sultanbeyli bu sorunlarla anılmasın?
Keskin, bu sorunların aşılmasının ilçenin gelişimi için son derece önemli olduğunu belirtti ve ?Artık Sultanbeyli, baharın habercisi olarak gazetelere yansıyan çiçeğiyle, kültür salonlarında yapılan kültürel etkinlikleriyle, sahip olduğu 25 bin kitapla İstanbul çapında sıralamaya giren kütüphanesiyle, bizi Osmanlı medeniyetinin ilk asırlarına götüren Aydos Kalesi?yle anılsın istiyoruz. Eğitimin mekan sorunlarının hızla çözülmesiyle, Sultanbeyli?nin eğitimde İstanbul içinde dereceye giren bir ilçe olmasını arzuluyoruz? dedi.


?İlave kat yerine, mevcut binanızı güçlendirin?
Keskin, vatandaşlardan üst katlara yeni ilaveler düşünmek yerine, ısı yalıtımını gündeme almalarını istedi. Geçen yıl düzenlenen ısı yalıtım fuarıyla, cephelerini güzelleştirenlere teşekkür plaketleri gönderdiklerini söyleyen Keskin, ?Şehrimizin daha güzel görünmesi için atılan adımları teşvik ediyoruz. Hem tasarruf, hem de görünüm açısından son derece önemli bir çalışma. Bu vesileyle binalarımızın dış cepheleri hızla güzelleşecek, şehrimizi görenlerin veya içinden geçenlerin kafasında yer eden tuğladan kent imajı yok olacak.? dedi.
Yapımı tamamlanan TEM otoyolu bağlantı yollarının da ilçenin varolan potansiyelini tam olarak ortaya çıkaracağını belirten Keskin, ?Yatırımcılarımız şimdiden projeleriyle gelmeye başladı. Bu projelerin artmasıyla, yeni istihdam alanlarının oluşmasının yanında, eski alışkanlıklarımızdan da kurtulmuş olacağız. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında Sultanbeyli, Anadolu yakasının hızla gelişerek yıldızı parlayan, genç ve dinamik ilçelerinden biri olacak.? şeklinde konuştu.


?Mülkiyet sorununun çözümünde hızlı adımlarla ilerliyoruz.?
Mülkiyet meselesiyle ilgili çalışmaları büyük bir kararlılıkla yürüttüklerini anlatan Keskin,? Bunu sekteye uğratacak hiçbir harekete göz yumamayız. Bütün bu isteklerimizi gerçekleştirmek adına ruhsatsız yapılaşmayı hep beraber durdurmak zorundayız.? dedi.
Sıfır tolerans?
Genel seçimlerin yaklaşmasının, geçmiş yıllardaki gibi bazı vatandaşlar tarafından farklı bir amaçla kullanılmaması ve eski zihin alışkanlıklarının sona ermesi için ciddi çaba gösterdiklerinin altını çizen Keskin, ?Kaçak yapılaşmaya ilk günümüzden itibaren olduğu gibi, bundan sonra da sıfır toleransla yaklaşacağız. Aksi bir düşünce ve davranış bizden çok çocuklarımızın geleceğinin ipotek altına alınmasına sebep olacaktır.? şeklinde konuştu.
Konuşmasını ?Kaçak yapı ile mücadele sadece bir kurumun değil, tüm kurumların sorumluğundadır. Vatandaşlarımızın da bu sürece olumlu katkıda bulunarak gelecek nesillere karşı var olan sorumlulukları yerine getirmesini arzu ediyoruz.? diyerek tamamlayan Keskin, açıklamanın ardından soruları cevapladı.
 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki