DİRLİK MENBAI ; SEVGİ

4.11.2011 12:33:34

DİRLİK MENBAI ; SEVGİ

?Bütün kainat birbirine sevgiyle bağlanmış.Sevgini  vermeyi  öğren,çünkü  gönlün  anlasın ki, Hepsine yer varmış,Sevgisiz insandan,dünya,unutma ki korkarmış.?

Mevlana  sevgi dilini en iyi kullanan şahsiyetlerden.Sevgi; sonucu  dirlik  olan, birliğe ve bütünlüğe giden yolun aracıdır.Tebessümün sadaka  sayıldığı dinimizde sevgi şarttır. Sevgi ile yapılan işlerin daha çok başarı getirdiği kanıtlanmıştır.Sinemizi açalım açabildiğimiz kadar ki ummanlar gibi olsun,gün gelir genişletilmiş bir sineye  fazlasıyla ihtiyaç duyarız.Başta Allah Rasulu olmak üzere tüm değer verdiğimiz büyüklerimiz sevgi dilini çok iyi kullanmış ve ısrarla tavsiye etmiştir. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış fakat yılanı çıkaran dil değil,dilin tatlı yani sevgi dolu olmasıdır. Sevgi hayatımızın her noktasında karşımıza çıkmaktadır. Dilimizde,gönlümüzde,işimizde,evimizde, siyasetimizde, hayallerimizde ?vb.

Hayal kurar mısınız? Daha çok hangi konularda hayal kurarsınız? Hayalleriniz sizi mutlu ve huzurlu ediyor mu?İnsan daha çok  sevdiği, ilgi duyduğu ve huzur bulduğu konular üzerine hayal kurar.Hayallerinin gerçekleşmesi onun amacı ve mutlu sonudur.Hayalleri aslında onun ulaşmak istediği hedefleridir.Hedefleri aslına bakarsanız ona çok uzak şeyler değildir.İnsan  hayallerinde sevdiklerine karşı  çok  cömerttir.Arkadaşınızdan size karşılıksız yardım etmesini, ciddi  miktarda para vermesini isteseniz,size karşı tuhaf bir bakış atacaktır.Arkadaşınızın maddi imkanları ve sizin samimiyetiniz neticeyi belirleyecektir.Fakat aynı arkadaşınızdan manevi destek  isteseniz, size yardım etmek için sabırsızlanacaktır.Çünkü istediğiniz şey ücrezsizdir ve arkadaşınızdan hiçbirşey eksiltmeyecektir.Halk diliyle ?sevgi? beleştir ve paylaşıldıkça artar,hüzün ise paylaşıldıkça azalır. Sevginizi vererek yaptığınız herşey size genelde olumlu olarak geri yansır.

Sevgisiz insan yoktur,sevgi duyusu körelmiş veya köreltilmiş canlı vardır.Sevgi duyusu olmayan canlının tanımı olmadığından insan deme lüksümüz de yoktur.Olumlu yada olumsuz bir takım olaylar canlılar arasında ki sevgi bağını arttırabilir.Bayramlar güzeldir,insanların sevgi yoğunluğu artar ve dargınlar barışır.Aile içerisinde, dünyaya gelecek olan bebek olumsuzlukları unutturur ve sevgi bağının güçlenmesini sağlar.Olmayan duyunun karşılığında zıt olan duyu bulunur.Sevginin olmadığı canlılarda kin ve nefret hakimdir,canlı o istikamet üzere hayatını sürdürür.Örnek mi; pkakalı! İnsanda sevgi ve nefretin baskınlığı kişinin işini,ailesini,arkadaşlarını kısacası tüm  yaşantısını  direk olarak etkilemektedir.Katiller neden insan katleder?Sevdikleri uğruna!Teröristler neden katliam yapar? Taşeronluklarını  yaptıkları kişilerin severek yaşadıkları hayat şartlarının değişmemesi uğruna.

Sevgiden yoksun sevgisiz canlılar en tehlikeli yaratıklardır.Sevgi her kapının anahtarıdır. Sevgisini dahi vermekten çekinen duygu cimrisi insan,dünyanın en talihsiz ve aciz cimrisidir. Önce selam sonra kelam demiş atalarımız,ama öncelikle tebessüm.Patronuna,müdürüne,müşterine, başkanına verdiğin tebessümü  çevrendeki her canlıya içinden gelerek vermeyi dene.Çünkü tebessüm her canlının hakkı (pkakalı  hariç) ve güzelliklerin başlangıcıdır.Afet; nerede ve kimin başına gelirse gelsin  bizlerin de canı yanar,hepimize geçmişolsun,başımızsağolsun.   

Afet Van da ise  ?Biz Hepimiz Vanlıyız?

 

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ                                                                                                    



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki