ÇOCUKLARIMIZ KİMLERE EMANET

4.11.2011 12:41:29

ÇOCUKLARIMIZ KİMLERE EMANET

 

                                        

Büyük bir ihmalkarlık sonucu bir fidan daha hayattan koparıldı. Maalesef  bu ihmalkarlığın başrolünü bir öğretmen ve belediye oynuyor. Ataşehir  ilçesine bağlı  Esatpaşa mahallesindeki toprak sahaya  öğrencilerini götüren bir öğretmen ısınma hareketleri yapmaları için çocukları serbest bırakmış. Çocuklardan biri yere sabit olmayan kale direğine asılarak sallanırken  direkle beraber yere düşüp  feci şekilde yaralanmış. Küçük çocuk  hastaneye kaldırılırken maalesef yolda hayatını kaybetmiş? İşte böylesine acı olaylar basit şeyler yüzünden ne yazık ki bizim ülkemizde oluyor.

 

Olayın vahametini daha içler acısı hale getiren diğer yanı ise çocuklarımızı emanet ettiğimiz  bir öğretmenin nezaretinde  olması ne yazık ki? Affedilir bir şey  değil  asla  çünkü yarınlarımızı, umutlarımızı, çocuklarımızı emanet ediyoruz onlara daha dikkatli ve daha bilinçli olmaları gerekir. Maalesef bir anlık ihmalkarlık böylesine bir  felaketi getirmiş. 

 

Bir başka ihmalde belediye  tarafından yaşanmış. Yıllardır toprak saha ilgisizlikten harabeye dönmüş, halbuki  çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri ve enerjilerini atabilecekleri daha kullanışlı bir sahaya dönüştürülebilirdi ama maalesef  kale direklerini bile yere sabitleyebilmiş değiller.

 

Bir başka ihmalkarlık ta Ümraniye belediyesinden Ümraniye de bir çocuk parkı tam yüksek gerilim hattının altında olması? Çocuklarımız oyun oynarken hattın yaydığı zararlı etkilerine maruz kalıyorlar maalesef Ümraniye Karagöz çocuk  parkından bahsediyorum. Ne mantıkla yapılmış o park anlamakta güçlük çekiyorum. Umarım yetkililer bir an önce yanlışı düzeltir ve çocuklarımıza daha sağlıklı ortamlar hazırlarlar. 

                                                                                                                           

Belediyelerimizin daha sorumlu davranıp  göz boyamaktan çok daha kaliteli alanlar inşa ederek yarınlarımız olan çocuklarımızın daha güvenli ve yeteneklerini ortaya çıkartabilecekleri oyun parkları, spor sahaları,ücretsiz sporcu yetiştirme kursları  gibi faaliyet alanları yapmaları  gerekmektedir.Sorumlu belediyelere ve kurumlara sesleniyorum?

 

  

 

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki